Инвеститорът милиардер Джордж Сорос е купил близо 20 млн. акции

...
Инвеститорът милиардер Джордж Сорос е купил близо 20 млн. акции
Коментари Харесай

Сорос инвестира 2 млрд. долара в конкурент на Tesla

Инвеститорът милиардер Джордж Сорос е купил близо 20 млн. акции на производителя на електрически транспортни средства Rivian през тримесечието, завършило на 31 декември, излиза наяве от документи, подадени в Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC), предава Ройтерс.

Той е купил общо 19 835 761 акции, които са били на стойност към 2 милиарда $ по време на трансакцията. Това прави Soros Fund Management един от най-известните вложители в компания, която към момента не е произвеждала потребителски автомобил. Очаква се Rivian, която е 20% благосъстоятелност на Amazon, да даде на компанията за електронна търговия повече от 100 000 електрически пикапа.

Базираната в Ървайн, Калифорния Rivian съобщи през декември, че чака производството й да бъде „ с няколкостотин транспортни средства “ под задачата от 1200 автомобила за 2021 година заради проблемите с веригите на доставки.

Акциите на Rivian поевтиняха с 9,07% в петък и са надолу с 43% от началото на годината. Цената на книжата на компанията се е намалила с 67% спрямо върховата стойност от 179,46 $, достигната на 16 ноември – по-малко от седмица, откакто тя събра 12 милиарда $ в най-голямото първично обществено предложение за 2021 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР