Инвеститор от с. Баните застроява парка на ул. "Весела" Въздух,

...
Инвеститор от с. Баните застроява парка на ул. "Весела" Въздух,
Коментари Харесай

Пловдивчани: Бетонът не се диша. Искаме въздух! ВИДЕО

Инвеститор от с. Баните застроява парка на ул. "Весела "

Въздух, не бетон! Искаме децата ни да дишат! Не желаеме градеж! С тези възгласи хората от квартала сред бул. " Марица-юг " и ул. " Весела " сложиха началото на следващия митинг в Пловдив в отбрана на зелените площи. Близо 200 души, измежду които цели фамилии с дребните си деца се събраха да бранят единствената градинка в региона. Те са обезпокоени, че напълно скоро дърветата там ще бъдат изсечени, а на мястото им ще се издигне нова кооперация. Активистите упорстват за общ градски фронт против настъпването на бетона и презастрояването.

Както " Марица " писа, парцелът от 535 кв. м е благосъстоятелност на компания " Инджовстрой " ЕООД, записана в с. Баните, обл. Смолян. Инвеститорът го е закупил през 2017 година и към този момент приготвя документите за градеж. Той разполага с Подробен устройствен план за терена, който планува застрояване с височина над 15 метра. Новата кооперация ще се издигне в единственото свободно и зелено пространство наоколо до прилежащите 16-етажни блокове. Съвсем неотдавна регионът е благоустроен със средства по Оперативна програма " Региони в напредък ".

" Чакахме с г​одини хубавите детски кътове, които бяха построени неотдавна. Дърветата до блоковете пък са единствената зеленина тук. Ще ги браним с жива верига и ще водим каузи в съда, в случай че Общината допусне следващата сеч в града ", споделиха протестиращите. Те упорстват администрацията да стартира да работи отговорно в отбрана на междублоковите пространства и да обезпечи написаните в европейските стандарти зелени площи.

" Това през днешния ден е единствено началото. Ще пазим дърветата с жива верига и няма да допуснем градинката да бъде унищожена ", настояват деятелите. ​Тази вечер те пуснаха подписка в отбрана на дребния парк и се надяват да бъдат подкрепени от всички пловдивчани.

фотоси: Руслан Йорданов

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР