Инвеститор от Нидерландия планира да построи нов хотел, да ремонтира

...
Инвеститор от Нидерландия планира да построи нов хотел, да ремонтира
Коментари Харесай

Чужденец ще строи хотел, открити басейни и водна пързалка в Баните

Инвеститор от Нидерландия възнамерява да построи нов хотел, да ремонтира сегашните водни атракциони и да построи нови, захранени с минерална вода в централната част на Баните.
Площта на парцела, върху която ще се извърши инвестицията, е 5 382 квадратни метра, излиза наяве от решението на екоинспекцията в Смолян, с което при избрани от нея условия няма да се прави оценка за въздействието на обекта върху околната среда.
Става дума за площта, върху която е построена една от атракциите за туристи в село Баните - водната пързалка. Тя е при открития плувен басейн през 1989 година, направена от созополски майстори и е първа по рода си в смолянска област.
Едноличното сдружение „ А.В.М.К. ван Стеекеленбюрх холдинг “ има намерение да построи нов хотел с ресторант и балнеолечебен СПА-център, включващ огромен басейн, два детски басейна, нова водна пързалка, джакузи навън, четири тангенторни вани, затрупан и закрит паркинг, съблекални, спортни площадки.

Водовземането на минерална вода е обезпечено от сондаж №3хг на находище „ Баните “ в количество до 1 литър в секунда, надлежно до 6610 кубика годишно.
Нидерланският предприемач Александър Ван Стекеленбург купи за 627 000 лева водната пързалка и басейна в Баните преди две години и половина. Обектът бе препоръчан за продажба посредством конкурс и той бе единственият претендент да придобие парцела.  
Условията на състезанието били да се влагат в обекта 1 000 000 лв. в идващите 3 година, да се открият пет работни места и да се резервира статутът – състезателен обект, като наложително да има водна пързалка и плувен басейн. Купувачът обаче декларирал планове да влага 1,5 млн. лева, да открие 8 работни места и да направи аквапарк.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР