Инвестирането в сигурността на Черно море е инвестиция в евроатлантическата

...
Инвестирането в сигурността на Черно море е инвестиция в евроатлантическата
Коментари Харесай

Зелена светлина за групата за разминиране в Черно море, засега не са нужни кораби на НАТО, смята Запрянов

Инвестирането в сигурността на Черно море е инвестиция в евроатлантическата зона за мир и независимост в района и Европа. Това съобщи служебният министър на външните работи Стефан Димитров по време на втората конференция за сигурността в Черно море в границите на Международната Кримска платформа, която се организира в София.

Конференцията се провежда взаимно от Министерствата на външните работи и на защитата на Република България и министерствата на външните работи и на защитата на Украйна, в партньорство с Центъра за отбранителни тактики.



Повече от две години светът става очевидец на нещо немислимо, уточни министър Стефан Димитров и означи поддръжката на България за Украйна.

Пред медиите служебният министър на защитата Атанас Запрянов съобщи, че сега няма потребност в Черно море да влизат кораби на НАТО, макар че обстановката по думите му не е спокойна изобщо.

" Северното черноморие е морски спектакъл на война. Там се водят военни дейности
Не можем да приказваме за черноморска сигурност до момента в който съветската експанзия продължава ", съобщи той.

Запрянов разгласи и вест обявена му тази заран от турския дипломат у нас

" Турският парламент е утвърдил меморандума за МСМ блек,това значи, че морската група за битка с мините сред България Румъния има зелена светлина и можем да стартираме да изпълняваме на практика осъществяването на това съглашение ", уточни той.

По съглашението са планувани по две деактивации на година.



Служебният министър изрази и вяра за деескалация на напреженето по оста Иран-Израел.

" Смятам, че израелското държавно управление ще бъде по-въздържано. Да - ще има отговор, само че дали ще бъде пряк върху Иран - това е огромният въпрос ", разяснява Запрянов.

Във видеовръзка към участниците в днешната конфренеция се обърнаха държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и външният министър на Украйна Дмитро Кулеба.

Изразена бе вяра, че военната помощ за Украйна ще продължи.

Снимки: БГНЕС






Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР