Инвестираме все повече в усилията ни да преформатираме индустрията в

...
Инвестираме все повече в усилията ни да преформатираме индустрията в
Коментари Харесай

Първи в света HP произведе дисплей от събрана в океана пластмаса

Инвестираме от ден на ден в напъните ни да преформатираме промишлеността в един резистентен за материалите кръгообразен модел, споделя Асен Георгиев, изпълнителен шеф на HP Inc. България

- Борбата за преработване на боклуци върна още веднъж на дневен ред полемиките за кръгова стопанска система в международен мащаб. Смятате ли, че това е вярната посока за предпазване на ресурсите на планетата? Каква е ролята на фирмите в този развой?

- Рециклирането на боклуци е добра процедура от години, както за света, по този начин и за България в частност. Рециклирането и преизползването на отпадъците в производството постанова серия от дейности, чието естествено продължение е задвижването на стопанска система с нулеви боклуци. Като част от индустриалния развой за угаждане потребностите на обществото, фирмите играят основна роля в решаването на провокации от сходно естество. Това не е просто опция, а държание на корпоративен водач. Ние от HP осъзнаваме смисъла на тази задача и се ангажираме интензивно с стратегии, които оказват помощ, както на нас, по този начин и на нашите клиенти, акционери, сътрудници, да градим прогрес дружно и да откриваме нови способи да трансформираме провокации във благоприятни условия за нашето на следващия ден.

- Как HP се ангажира с този международен феномен?

- Рециклирането на пластмасовите боклуци постоянно е било цел на HP, като част от програмата ни за екология и енергийна успеваемост. В допълнение на този ангажимент, HP продължава да влага и уголемява своите начинания, с цел да предотврати навлизането на пластмаса във водните пътища и океани. През 2018 година HP употребява 21 250 тона рециклирана пластмаса в своите артикули и повече от 8 000 тона в продуктите от „ Персонални компютърни системи “, над 4 700 тона в продуктите за щемпел, което е с 280% нарастване спрямо 2017 година и повече от 8 000 тона в истински HP мастилени и тонер касети. Ключова, за превръщането на тези числа в действителност, е програмата HP Planet Partners, посредством която даваме опция на потребителите да рециклират отговорно истински HP мастилени и тонер касети, лични компютри и офис съоръжение, бизнес устройства за щемпел и даже HP 3D консумативи. Това са единствено част от напъните ни да преформатираме промишлеността в един резистентен за материалите кръгообразен модел. Модел, който към този момент дава резултати с HP Elite Dragonfly - първият в света ноутбук с съставни елементи от рециклирана пластмаса, събрана от океана и HP Elite E273d - първият в света екран, напълно създаден от пластмаса от океана.

- Каква е ролята на HP Inc. България по програмата HP Planet Partners?

- Програмата Planet Partners е създадена преди десетки години и събира употребявани HP артикули за преработване в 74 страни по целия свят. Принципът на „ затворена верига “ на процесите по преработване е полезност, която изповядваме и в HP Inc. България. Вярваме, че смяната стартира от вътрешната страна на открито и за нас е наслаждение, че към този момент в продължение на години, с помощта на нашите сътрудници по програмата HP Planet Partners за България, предоставяме освен на бизнеса опцията за отговорно държание, само че и на крайните консуматори да приветстват грижата към околната среда вкъщи. Дори дребните усъвършенствания в международен мащаб могат да окажат голямо влияние.

- По отношение на устойчивото развиване, какъв различен фокус има компанията, с изключение на уговорката към пластмасата?

- Като софтуерна компания, ние сме привикнали да слагаме фокус върху хората. Онези хора в HP, които вършат технологиите вероятни на всички места, за всички. По тази причина се стремим да преоткриваме стандартите за разнообразие. Устойчивото развиване се реализира със стимулиране на позитивни промени в общностите, в които живеем, работим и градим бизнес. Именно по тази причина в HP насърчаваме мощно доброволчеството, което се затвърждава като традиция за компанията. През 2018 година доброволците от HP Inc. България, които се включиха в самодейността „ 40 дни, в които вършим положително “, посветиха над 450 спомагателни часа по разнообразни планове, подкрепящи локалната общественост.

Автор: Нина Панова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР