„Инвестирахме над 350 милиона лева в изграждането и ремонтирането на

...
„Инвестирахме над 350 милиона лева в изграждането и ремонтирането на
Коментари Харесай

Борисов: Инвестирахме над 350 милиона лева в играждането на спортни зали

„ Инвестирахме над 350 милиона лв. в построяването и ремонтирането на спортни зали в страната. Средствата, които се дават за спорт и спортни уреди, са значими, с цел да се стимулират децата ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след среща с националния тим по волейбол в Двореца на спорта във Варна.

Премиерът Борисов напомни, че в София и Пловдив е нямало нито една спортна зала, а във Варна залата е била пред срутване. „ Над 350 милиона са отпуснати за създаване на спортна инфраструктура в цялата страна. Положихме доста воля и в този момент имаме зали в София, Русе, Шумен, Сливен, Стара Загора. За да се стигне до тук, са нужни доста старания. Шефовете на международните асоциации са тук, олимпийския комитет ", съобщи още министър-председателят.

„ Единственото, което желая е - имайте поради, че ви гледат децата - ставате знаци и образец за подражателство и сте извънредно значими. В момента вършим три международни шампионати по едно и също време - по волейбол, художествена гимнастика и гребане ", съобщи министър председателят Бойко Борисов пред българските спортисти и им пожела триумф.

За провеждането на международно състезание по волейбол у нас Министерският съвет даде 500 000 $. Общата сума на изплатените от държавното управление средства за провеждането на шампионата в интервала 2016-2018 година е 5 000 000 $.

За ремонта на зала „ Конгресна " в Двореца на спорта във Варна през 2015 година държавното управление отпусна 12 800 000 лв.. Тя разполага с 5100 седящи места и игрално поле с оптимален размер 45 м дължина и 26,5 м ширина, което разрешава да се организират международни и европейски шампионати.

В отговор на журналистически въпрос министър-председателят Борисов съобщи, че от 1 януари 2019 година могат да бъдат увеличени заплатите с 10 % на целия бюджетен бранш, в това число и на публичните медии. „ Разчетите ни го разрешават. Дефицитите стартират, когато комунистите са на власт, а в този момент има бюджетен остатък ", уточни още министър председателят Бойко Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР