Инвазията от дървеници идва насам: Хотели в Гърция затварят. Това

...
Инвазията от дървеници идва насам: Хотели в Гърция затварят. Това
Коментари Харесай

Инвазията от дървеници идва насам: Хотели в Гърция затварят

Инвазията от дървеници идва насам: Хотели в Гърция затварят. Това оповестява гръцкият всекидневник Greek city times.

“За страдание, имаме поява на дървеници ”, споделя ръководителят на служащите от хранително-вкусовата индустрия и туризма Гиоргос Хоцоглу. Той се базира на хотел на Атинската ривиера.

 

Инвазията от дървеници идва

Както сподели той по Open TV, “хотел в крайбрежното предградие на Атика е бил заставен да затвори едно крило, с цел да се пристъпи към стерилизация ”.

Той се базира на епидемията от дървеници във Франция и Англия.

 

“Очевидно е, че някои от нашите посетители, основно от Франция, са пренесли насекомите и за жалост те са се появили в хотела ”, сподели Хоцоглу. “Съществува огромен проблем с матраците в хотелите. В армията ги изгаряхме, само че не знам по какъв начин хотел с подобен проблем може да се оправи. Те са се просмукали в матраците, а промяната на един матрак в стая е разход ”, добави той.

Както отбелязва Хоцоглу, “големите хотели от време на време подменят матраците си.

 

Всичко за дървениците като опасност

Дървениците са дребни безкрили инсекти, които хапят хората и се хранят с кръвта им, постоянно през нощта. Те ни намират, като усещат въглеродния диоксид в дъха ни и телесната ни топлота. Макар че дървениците могат да придвижват огромен брой патогени, наподобява, че те не предават заболявания на хората, макар че провокират сърбящи рани.

През последните седмици изтекоха вирусни видеоклипове за дървеници в парижкото метро и в киносалони и на летища. Те подхраниха опасенията за необятно разпространяваща се зараза. Хората изпаднаха в суматоха.

“Тези дребни инсекти популяризират обезсърчение в нашата страна ”, съобщи френски политик пред Народното събрание по-рано този месец. Той приканва министър-председателя да работи.

Тези опасения се ускоряват от идните Летни олимпийски игри, които ще се проведат в Париж единствено след 10 месеца. Милиони хора ще се съберат в Париж за игрите. А знаете ли кой харесв милионите хора? Дървениците.

 

“Глобално възобновление ” на дървениците ”

През последните две десетилетия, съгласно неотдавнашен теоретичен обзор, се следи “глобално възобновление ” на дървениците ”. В средата на 20-ти век те са били на ниско равнище.

 

“Възраждането е необятно публикувано и визира съвсем всички браншове на обществото ”, пишат създателите.

Според прегледа главната причина за взрива на дървениците е, че те са развили устойчивост към доста пестициди, които са главната ни защитна линия. Всъщност тези твари към този момент са устойчиви на “повечето от главните класове инсектициди ”.

“Инсектицидите, изключително потреблението на пиретроиди, са безполезни ”, споделя Чоу-Янг Лий, професор по градска ентомология в Калифорнийския университет в Ривърсайд и съавтор на последния обзор. “Това в никакъв случай няма да ни отърве от дървениците. ”

Има и някои доказателства, че праховете като диатомична пръст, които са предопределени да убиват дървениците, като ги изсушават, също към този момент не работят. Поне някои от насекомите са развили устойчивост към изсушаването, споделя Лий.

Това не значи, че дървениците е невероятно да бъдат унищожени. Високите температури убиват насекомите. А проучванията демонстрират, че е малко евентуално те да развият приемливост към топлината. Както и извънредно ниските температури.

Обработката благодарение на мощно токсични химикали и комбинации от инсектициди също може да работи, споделя Лий. Особено когато се употребяват неведнъж.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР