Инвазивният кардиолог д-р Светослав Гогов е новият началник на Отделението

...
Инвазивният кардиолог д-р Светослав Гогов е новият началник на Отделението
Коментари Харесай

Д-р Светослав Гогов оглави Отделението по кардиология на УМБАЛ Бургас

Инвазивният кардиолог доктор Светослав Гогов е новият шеф на Отделението по кардиология на УМБАЛ Бургас. Той зае поста след извоюван конкурс. Д-р Гогов е бургазлия, приключил е немската гимназия и медицина в МУ Плевен. Специализирал е вътрешни заболявания и кардиология. Притежава спомагателна подготовка по инвазивна кардиология и по ехокардиография.

Лекарската кариера на доктор Гогов стартира от бургаската болница. След завършването е работил в Спешно поделение и в Отделението по кардиология. Бил е завеждащ кардиологично поделение в частна болница, където е натрупал сериозен опит в инвазивната кардиология. Споделя, че постоянно е желал да се върне в държавната болница и да сътвори тук модерно поделение по кардиология, с всички съвременни техники за диагностика и лекуване. Затова една от първите му задания ще бъде да вкара и развие бранш по инвазивна кардиология, какъвто досега УМБАЛ Бургас нямаше.

За тази нова активност болничното заведение подаде документи и очакваше позволение от Министерството на здравеопазването. От предходната седмица разрешението е реалност. Инвазивната кардиология дава опция както за диагностика, по този начин и за незабавна интервенция при застрашаващи живота положения в кардиологията – да вземем за пример инфаркт на миокарда. Пациентите я свързват най-много с слагането на стентове, байпаси и проучването коронарография, което дава информация за положението на сърцето. За да започват процедурите, се чака контракт със Здравната каса.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР