Инвалидите ще бъдат разделени на две групи – с трайни

...
Инвалидите ще бъдат разделени на две групи – с трайни
Коментари Харесай

Промени в наредбата за инвалидните паркоместа, право за паркиране пред входовете ще имат само...

Инвалидите ще бъдат разграничени на две групи – с трайни увреждания и хора със затруднено напредване

Трудноподвижните бургазлии, които потвърждават инвалидността си с решение на ТЕЛК/НЕЛК, ще получат самостоятелно място за паркиране допустимо най-близо до входовете на жилищната си кооперация или блок, гласят измененията на Наредбата за платено паркиране.

Промените се внасят от членовете на непрекъснатата комисия по превоз – Евелина Михалева, Манол Тодоров, Анелия Иванова, Боян Дяков, Диян Георгиев, Юлиян Кулев и Живко Господинов.

„ Част от хората, които са с трайни увреждания напредването на личен ход не основава усложнения, заради което те се нуждаят в по-малка степен от преференции при паркирането “, стимулират се вносителите.

Заради това те оферират инвалидите да бъдат разграничени на две групи – с трайни увреждания и хора със затруднено напредване.

Попадащите в първата категория са лица, които не могат да се движат без инвалидна количка, ортопедични апарати или външни протези. Те ще получат закрепено паркомясто, което ще бъде обозначено с табло с изписан и номер на автомобила.

Втората група – ще има разграфени няколко места в региона, без те да са резервирани за тях.

Затяга се и контролът по издаване на стикерите. 5-членна комисия ще преглежда всяко едно искане, а по-късно те ще дават мнение до шефа на Оперативна програма „ Транспорт “, който ще има последната дума за отричане или издаване на съответното право за преференциално паркиране.

Глобата за паркиране на инвалидно паркомясто е 200 лв..

Припомняме, че преди няколко години се направи първи опит за регулация на инвалидните места за паркиране. Тогава се оказа, че има издадени 7 хил.стикера (!), а позициите за паркиране са под 400. (
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР