Инвалиди от Бургас излязоха на протест в подкрепа на Закона

...
Инвалиди от Бургас излязоха на протест в подкрепа на Закона
Коментари Харесай

Инвалидизираните хора в България трябва да бъдат единни

Инвалиди от Бургас излязоха на митинг в поддръжка на Закона за персоналната помощ. Те считат, че е допустимо той да бъде анулиран. Желанието им е да се отстрани ТЕЛК, с цел да се избегне унизителното отношение към хората с увреждания и корупцията.
Протестиращите поддържат майките на деца с сходни болести и се причисляват към техните претенции.
За да потърси разнообразни гледни точки Actualno.com беседва с Адриан Хаджиев, който е ръководител на Дружество на инвалидите в Бургас, което съществува от 1993 година Представители на организацията не вземат участие в митинга, само че имат мнение по въпроса:
" Имаме заболели членове и в това изменчиво време няма по какъв начин да излязат на улицата, тъй като доста от тях са възрастни. Имам и спорно мнение по отношение на това какво се случва. Аз познавам доста майки от Бургас, които са с идея, те са доста изстрадали и съм им помагал по всякакви административни процедури.
Но мисля, че леко завладяват концепцията за обществените проблеми в страната и ги придърпват към себе си, без да осъзнават, че по този метод нанасят щета. На процедура разединиха хората с увреждания. Аз имам една концепция, която може да ви звучи революционно, само че на процедура в България хората с увреждания са над един милион и са доста интелигентни. Ако всички имат единно мнение и общо посланичество, те могат да вземат властта в тази страна и да вкарат ред ".
Според Адриан Хаджиев хората с увреждания не би трябвало да се разделят на правилото на болестта. " Голяма част от инвалидите мизерстват със обществените си пенсии от 135 лв.. Сами по себе си майките са доста почтени те водиха война дълго време, само че не се усетиха, че се опълчиха на другата общественост. Прокарваха концепциите единствено в своя изгода и по този начин остана ощетена останалата огромна общественост на хора с увреждания ".
Майките на деца с увреждания, които стачкуват под мотото ``Системата ни убива`` в София, от няколко дни още веднъж са на палатков лагер пред Министерския съвет в София. Едно от техните претенции е оставка на обществения министър Деница Сачева, поради опасения, че желае да анулира Закона за персоналната помощ.
В митинга в Бургас участваха персонални асистенти на хора с увреждания и техни близки, които считат, че законът за персоналната помощ е доста значим, тъй като дава сигурност на хората с увреждания, че ще не престават да имат асистенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР