Инцидентите в линейките са под 1%. Винаги инцидентите стават, когато

...
Инцидентите в линейките са под 1%. Винаги инцидентите стават, когато
Коментари Харесай

Под 1% от нападенията срещу екипи на "Спешна помощ" стават в линейките

" Инцидентите в колите за спешна помощ са под 1%. Винаги случаите стават, когато екипът е слязъл и оказва незабавна помощ. " Това съобщи шефът на столичната " Спешна помощ " Георги Гелев в утринния блок на Българска национална телевизия в коментар на концепцията за паник бутони в колите за спешна помощ като мярка против нападенията над медици.

Според Гелев е добре незабавните екипи да имат портативни радиостанции, сходни на стационарните, с които са оборудвани колите за спешна помощ. Той уточни, че сега е пдсигурено всичко, което се изисква - камери, GPS-и и паник бутони и има конфигурирани камери във всички филиали. По думите му е въпрос на дни да се преконфигурира този паник бутон и да се получава сигнал непосредствено към Столичната дирекция на вътрешните работи, а не към незабавния тел. 112.

От началото на годината има 12 случая на експанзия против медици, сподели още шефът на " Спешна помощ ".

" Физическата експанзия съставлява под 5% от другата експанзия, която е телефонната – то е напряко тероризъм. И в случай че тука би трябвало да изтъквам няколко реплики, може би ще глобяват вашата телевизия ", уточни Гелев. Като различен проблем той уточни и подправените сигнали, които нерядко се подават на незабавния телефон, да вземем за пример от пациенти, които показват положението си за надалеч по-тежко, в сравнение с то е в реалност.

Гелев добави, че сега в столицата дневни работят 28 екипа, а по негова преценка са нужни към 60. " Ако би трябвало да се извършват едни нормативи, които ги има на Запад, може би би трябвало да бъдат 80-85 екипа ", добави Гелев. Отделно най-новите коли за спешна помощ са на по 10 години и има и доста по-стари. Според него за столицата е належащо да има най-малко 100 коли за спешна помощ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР