Инцидентът във влака в района на гара Стамболийски. Мъж се

...
Инцидентът във влака в района на гара Стамболийски. Мъж се
Коментари Харесай

Искат транспортна полиция, след като пътник с цигара и без билет нападна кондукторка

Инцидентът във влака в региона на гара Стамболийски. Мъж се е качил без превозен документ във влака София - Пловдив и е пушил вътре. Служителката е направила забележка на мъжа и това е провокирало експанзията му. Той е блъснал дамата по лицето, а по-късно е слязъл на гарата в Пазарджик и избягал, заяви БТВ.

БДЖ стартира вътрешна инспекция, а синдиката на железничарите упорстват да има транспортна полиция.

„ Хората ни са подготвени по какъв начин да се отнасят и да могат психически да влияят, само че има хора, при които няма по какъв начин. Кондукторката си е правила служебните отговорности. Освен да се обадим на 112 и да заобикаляме спорове, друго не можем да създадем. Граждански арест значи разпра. Ние нямаме права да задържаме “, сподели Петър Бунев, съпредседател на синдиката на железничарите към КНСБ.

Крайно време е да се замислят законодателят и ръководещите дали не би трябвало да се върне транспортна полиция в БДЖ, счита той.

„ Кореспондира се с полицията, само че очевидно и там има кадрови проблеми и хората не доближават. Не могат да се обезпечат екипи за всеки един трен, само че постоянно са вадени проблематични влакове, които се подават на полицията. Най-добрият вид ще бъде да има хора, които директно дават отговор за този превоз, тъй като е доста по-специфичен. Почти безотговорно могат да се качват пасажерите “, добави Петър Бунев.

По думите му случаи на експанзия във влака има, само че хората не би трябвало да се опасяват да пътуват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР