Инцидентът в завод 3 на Арсенал в Казанлък, при който

...
Инцидентът в завод 3 на Арсенал в Казанлък, при който
Коментари Харесай

Инцидентът в завод "Арсенал"-Казанлък е станал в нов цех с модерно оборудване

Инцидентът в цех 3 на " Арсенал " в Казанлък, при който един служащ почина, а различен е в тежко положение, е станал в нов завод, обезпечено с ново съоръжение, оповестиха от Главна дирекция " Инспектиране на труда ". Инцидентът е зародил в обект, в който са се произвеждали димни и термобаритни смеси за снаредяване на муниции.

Пострадалите служащи са работили на машина за разбъркване на сформира за стартови заряди за муниции. Сместа, с която са работили, не е взривоопасна, само че е мощно пожароопасна и по-все още неизяснени аргументи се е запалила. В резултат на пожара, единият служащ умира на място, а другият е откаран в болница с 80 % изгаряния.

Предстои да бъдат прегледани документи, свързани с софтуерните условия за изделието, условията за сигурност при работа с машината, както и други документи, свързани с цялостната организация на сигурността на труда на работните места на потърпевшите. Ще бъдат прегледани и предоставени резултати от следствията на други контролни и проверяващи органи, имащи отношение към аргументите за злополуката, като " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", следствени органи и т.н, се споделя още в известието.

Инспекцията по труда е открила 460 нарушавания в " Арсенал " за година

От инспекцията по труда прецизират, че производствата на " Арсенал " са с висок риск и са включени в листата за периодически надзор на рискови производства и действия. Планирани инспекции в тях се правят на три месеца, в които вземат участие и специалисти от Централната администрация на ИА ГИТ. Извършват се и следващи инспекции за осъществяването на дадените наставления.

От 2016 година, когато са последните злополуки с съдбовен излаз в предприятието, до момента инспекторите по труда са направили 100 планувани и следващи инспекции в другите производства на сдружението, включени в листата.

Установени са 460 нарушавания, от които 395, свързани с обезпечаване на здравословни и безвредни условия на труд. Издадени са 11 акта за прекъсване на машини, работни места, обекти и други, директно застрашаващи живота и здравето на хората и 4 наставления за въвеждане на специфичен режим, когато не може да бъде приложена мярка " прекъсване ".

В 22 случая на работодателя е потърсена административнонаказателна отговорност. В мощ са влезнали 20 акта. Като цяло издадените наставления се извършват.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР