Инцидентът стана на 17 август около 21 ч. по време

...
Инцидентът стана на 17 август около 21 ч. по време
Коментари Харесай

1000 лв. глоба за хулиганите, потрошили кола край Румънското посолство на протестите през 2020 г.

Инцидентът стана на 17 август към 21 ч. по време на една от протестните блокади на бул. “Ситняково ”. Тогава Елена Мицева се опита да мине през блокадата, до момента в който в колата пътуват още брачна половинка й и двете й малолетни деца. Опитът обаче срещна гнева на стачкуващите и по този начин Георгиев и Атипов разрушиха предното стъкло на колата. 

 

В обвиняването написа, че “участващите в митинга жители почнали да викат да спре. Мицева спряла, само че навлизането на автомобила в кръстовището провокирало гневна реакция измежду протестиращите. Те наобиколили транспортното средство и почнали да блъскат, удрят и клатят автомобила. Децата, които пътували на задната седалка, се уплашили и разплакали, написа в обвиняването. Георгиев е бил измежду протестиращите, които блъскали по автомобила. Той удрял с ръце по предното стъкло на колата и то се счупило. След това той се отдалечил от мястото и се слял с тълпата ”. 

 

Към мястото на случая били изпратени екипи на полицията. Версията на очевидците на място е, че " колата е налетяла " и даже, че се е " врязала измежду хората " макар естествения опит на митинга да я спре. Конфликтът по време на блокадата на кръстовището на " Ситняково " провокира остри рецензии и към полицията, която не охранява митингите и блокадите, пишат от “Дневник ”. 

 

Георги Георгиев беше упрекнат, че незаконно е развалил непозната движима движимост - лек автомобил, благосъстоятелност на Иван Мицев, както и в това, че направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, отличаващи се с изключителна смелост.

 

Стоян Атипов също бе упрекнат за непристойни дейности, които нарушават публичния ред, а в този момент двамата получиха санкции под формата на санкция.

 

Атипов и Георгиев са приети за отговорни с решение на арбитър Николай Урумов, който обаче ги освободи от наказателна отговорност и им наложи единствено административна. Те са наказани да платят и всички разходи по делото, само че не и да покрият вредите по автомобила на Елена Мицева. Присъдата е на първа инстанция и може да бъде обжалвана.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР