Инцидентът, при който преди два дни 18-годишно момче беше намушкано

...
Инцидентът, при който преди два дни 18-годишно момче беше намушкано
Коментари Харесай

Експерт: Това, че нападателят на Борислав в тролея е бил дрогиран, няма да го спаси от наказание

Инцидентът, при който преди два дни 18-годишно момче беше намушкано от мъж в тролей след направена забележка, повдигна още веднъж въпроса застрашени ли сме от експанзия на обществени места. Нападателят – Георги Георгиев, е бил дрогиран, в него са открити и шишенца метадон.

Пред bTV доктор Цветеслава Гълъбова, шеф на държавната психиатрична болница „ Св. Иван Рилски “, уточни, че дрогата не оправдава нападателя и той би трябвало да понесе наказване.

„ Лечението с метадон не допуска да има качествена смяна в положението, тъй че да не може да носи отговорност “, сподели тя по отношение на нападателя.

По думите й има разпад в полезностите на българското общество и нещата към този момент са окончателно изгубени.

Д-р Емил Грашнов от Центъра за психологично здраве в София разяснява, че би трябвало първо да се ревизира дали този човек не е на метадонова стратегия, която цели да спре приемането на по-силни наркотични субстанции. Той е един от лекарите, които се занимават с пациентите, включени в програмата. По думите му хората на метадон не са нападателни.

Тенденцията е да се резервира броят на наркоманите – колкото хора напущат програмата, толкоз нови попълнения идват. Расте броят на хората, които използват така наречен дизайнерски дроги – деривати на общоприетите опиати с дребна смяна в структурата.

Д-р Гълъбова изясни, че тези опиати отключват психози. „ За страдание в последните години несъмнено има растеж на психозите, отключени след използването на тези съвременни отпадъци. Много тежки възбуди вършат, които постановат в действителност съществени ограничения. Много пъти тези психози добиват своя независим ход, т.е. дори след прекъсване на използването мъжете – става дума по-често за мъже, боледуват съществено от душевен болести с продължителен ход, с по няколко хоспитализации и са почнали точно с приложимост на опиати “, сподели тя.

„ Но най-страшното е, че приказваме за мъже в по-голяма възраст, не за младежи – над 30 години “, добави тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР