Инцидентът от май 2023 г. досега бе обвит в мистерияПреобърнатата

...
Инцидентът от май 2023 г. досега бе обвит в мистерияПреобърнатата
Коментари Харесай

Удавилите се в Маджоре разведки са били на мисия

Инцидентът от май 2023 година до момента бе обгърнат в тайнственост
Преобърнатата от стихия лодка с 21 италиански и израелски сътрудници не била изправна

Паметни плочи поставят завършек на клюките

След 10 месеца две паметни плочи разкриха истината за удавянето в езерото Маджоре на офицерите от Службата за външнополитическо разузнаване на Италия AISE - Тициана Барноби и Клаудио Алонзи.

Върху плакетите, сложени по време възпоменателна гала в централата на Департамента за разузнаване и сигурност (DIS) към държавното управление, е написано за всеки от двамата рицари на заплаща и кинжала, че е изгубил “живота си в езерото Маджоре на 28 май 2023 година по време на деликатна оперативна задача с представители на задгранични служби ”.

Според римския ежедневник “Република ” и торинския “Ла Стампа ” паметните плочи поставят завършек на клюките и недомлъвките, съгласно които Барноби и Алонзи били отишли да купонясват на рожден ден на техен израелски сътрудник в баровски ресторант на брега на красивото езеро, а не били там по работа. Ако се има вяра на промъкналата си в медиите информация, двамата 007, плюс още шестима техни италиански сътрудници и 13 сътрудници на израелската загадка работа МОСАД, били по следите на съветски и ирански “туристи ”, заинтригувани от производството на свръхмодерни оръжия в комплексите за военна техника из региона.

При преобръщането от разразилата се мощна стихия в Маджоре лодка на шпионите, както пишещото приятелство назова преди време злополучния кораб, починаха четирима души. Освен двамата итлиански разузнавачи, в разбунените води се удавиха петдесетгодишната рускиня Аня Божкова - брачна половинка на капитана и притежател на лодката за разходка Клаудио Карминати, както и топ сътрудникът на МОСАД Шимони Ерез. За благополучие останалите 17 чиновници на италианските и израелските специфични служби, качили се на плавателния съд край град Вербания на другия завършек на езерото, съумяват да доплуват невредими на намиращия единствено на двайсетина метра бряг до селото Лизанца.

В инициираното от прокуратурата в близкия по-голям град Бусто Арсизио разследване единственият обвинен за случая е упоменатият Клаудио Карминати, който прокурорът Масимо Де Филипо упреква в корабокрушение, пострадвания на лица и непредумишлено ликвидиране. Защото съгласно магистратите капитанът и притежател бил направил поредност от нарушавания - първо, лодката е можела да транспортира най-много 15 души или с 8 по-малко от качените от него на борда є 23 лица.

Освен това собствeникът подценил сериозните предизвестията на метеоролозите за внезапно утежняване на времето в региона на Маджоре и жестоката стихия доближава лодката, до момента в който тя била по средата на водната простор. На трето място Карминати бил направил без позволение на корабостроителя серия от структурни промени на плавателния съд, които влошили неговата непоклатимост. За похлупак над горната палуба на лодката бил обтегнат отново без позволението на конструктора брезентов сенник, който буреносният вятър надул като платно и това асъдействало за трагичното катурване.

Засега, съгласно юриста на Карминати, неговият клиент не се признава за отговорен и декларира, че не е знаел кого транспортира на 28 май 2023 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР