Инцидентът е станал около 9.00 часа на 3 юли на

...
Инцидентът е станал около 9.00 часа на 3 юли на
Коментари Харесай

Изключително мистериозна смърт на двама руски моряци на кораб край Варна

Инцидентът е станал към 9.00 часа на 3 юли на борда на дълбочен транспортен съд, който е прекосявал през наши води. Капитанът на кораба е подал сигнал за двама починали моряци - съветски жители на 32 и на 58 години, ролеви и готвач. Инцидентът е станал на борда на " Милфорд ", който плава под флага на Белиз.

Корабът ще остане в пристанище Варна-Изток, до момента в който проверяващите приключат работа.

Има първична версия за това къде за починали моряците. Те са били извадени благодарение на противопожарната варненска работа.

" В трюма на краба има една тръба, която е връзка със задбордната вода. Как са попаднали там? Всмукване ли е, независимо ли са влезнали в тази тръба и какво вършат там, е работа на следствените органи. Всеки има друга версия. Събрана е първична информация, има назначена съдебномедицинска експертиза. Окръжна прокуратура- Варна работи по случая ", сподели к.д.п. Валентин Енчев - шеф на " Морска администрация " - Варна, представен от Българска национална телевизия.

Дълбачката " Милфорд " е работила по удълбочаването на пристанище Варна, по-късно е отпътувала в Бургас, където е взела участие в сходна активност. Снощи е тръгнала от Бургас за Констанца, с цел да зареди с гориво. Екипажът на кораба е бил от 14 души.

Предстои разпит на останалите моряци. Делото ще бъде под надзора на " Националния ръб по следствие на превоза ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР