Инцидентът е станал на булевард Скобелев“Решението на Окръжен съд –

...
Инцидентът е станал на булевард Скобелев“Решението на Окръжен съд –
Коментари Харесай

Жена, паднала на пешеходна пътека, осъди Община Русе за 25 000 лева

Инцидентът е станал на бул. „ Скобелев “

Решението на Окръжен съд – Русе, с което е наказана Община Русе да заплати на Н. Й. 25 000 лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат на рухване върху пешеходна пътека, бе доказано от тричленен състав на Апелативния съд и влезе в законна мощ.

На 12.12.2020 година към 12:55 ч. 66-годишната жена тръгнала да пресича бул. „ Скобелев “ на пешеходната пътека против офиса на Политическа партия Атака. Още в самото начало се подхлъзнала, паднала и получила фрактура на дясната бедрена кост. В този сектор на пътното платно е имало положена багра от месец юли 2020 година, която е била амортизирана в известна степен. Освен това, е имало и непочистен сняг, по-точно киша. Пострадалата била откарана в болница, където на 16.12.2020 година е била оперирана с слагане на железна остеосинтеза, от която е отчасти отхвърлен един от съставените елементи при следваща интервенция на 15.09.2021 година Била е извършена и рехабилитация в нескончаем интервал от време, оповестиха от съда.

За изясняване на фактическата конюнктура, Окръжен съд – Русе е назначил съдебно-медицинска експертиза и съдебно-техническа експертиза. Според първото експерт, възстановителният интервал при такава контузия бил 8-9 месеца и при Н. Й. не са зародили затруднения по време на лекуването. Експертът, изготвил техническата експертиза не е могъл да каже с решителност дали подхлъзването и рухването на ищцата е било вследствие на боята или заради непочистения сняг, или вследствие и на двата фактора. Според Окръжен съд – Русе, Община Русе би следвало да дава отговор както за качеството на вложената върху пешеходната пътека багра, по този начин и за почистването на улиците от падналия сняг. Останало е недоказано изказванието на ответника, че Н. Й. е била с несъответствуващи за зимните условия обувки. За претърпените от дамата болки и премеждия, Община Русе е била наказана да ѝ заплати 25 000 лева ведно със законната рента от 12.12.2020 година, както и разноските по делото.

Въззивната инстанция е счела, че Окръжен съд – Русе е изяснил вярно фактическата конюнктура въз основа на всеобхватен и обстоен разбор на всички събрани по делото доказателства, заради което е удостоверила напълно решението и то към този момент е дефинитивно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР