Инцидент, който можело да доведе до взрив, се размина на

...
Инцидент, който можело да доведе до взрив, се размина на
Коментари Харесай

На косъм от трагедия! Кола се блъсна в газовото хранилище на бензиностанция в Монтанско, спецекипи предотвратиха взрив

Инцидент, който можело да докара до гърмеж, се размина на косъм без последици, научи организация BulNews. Кола е аварирала в газовото вместилище на бензиностанция, само че с помощта на изпратени стремително спецекипи, нещастието била предотвратена.
Произшествието е станало минути преди 11 часа през вчерашния ден в монтанското село Дондуково. 19-годишен водач карал колата си „ Ауди А3 “ по пътя от Лом към Брусарци. Младежът обаче натискал повечко педала на газта и при нахлуване в десен завой изгубил надзор над кормилото. Колата излязла от пътното платно вдясно, където имало бензиностанция. За неволя автомобилът се забил тъкмо в газовото вместилище на обекта, което е извънредно рисково и може да докара до гърмеж.
Незабавно бил подаден сигнал на незабавния телефон 112 и към мястото стремително били ориентирани три пожарни и екип на бранш „ Специализирани оперативни действия “. Установено било, че теч на газ има и се наложило да бъдат взети незабавни ограничения. Само с помощта на бързата интервенция на спецекипите, приключването на газ било прекратено, с което те предотвратили случай с по-големи материални вреди и човешки жертви.
Все отново случаят не се разминал изцяло без последици. Нанесени са обилни материални вреди по автомобила и газовото вместилище на бензиностанцията. При конфликта е потърпевшо и 16-годишно момиче, което пътувало с младежа. Тя е получила охлузни рани и е настанено в ломската болница под наблюдаване. Опасност за живота на девойката за благополучие няма.
Направените пробите на лидера за приложимост на алкохол, наркотични субстанции или техни аналози, осъществени с механически средства алкотест и дръгтест, са негативни. Казаха от полицията. На местопроизшествието е осъществен оглед от дежурна оперативна група на районно управление (на МВР) Лом и формирано досъдебно произвеждане.

*Снимката е илюстративна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР