Интровертите определено считат работата в офис за предизвикателство, тъй като

...
Интровертите определено считат работата в офис за предизвикателство, тъй като
Коментари Харесай

Да си интроверт в офиса е прекрасно

Интровертите несъмнено смятат работата в офис за предизвикателство, защото заради своята персона те не търсят контакт с сътрудници и ръководители, само че се постанова да прибягват до подобен, най-малко понякога. И въпреки всичко, да си интроверт в офиса си има и някои преимущества. Кои са главните:

Можете да работите без значение

Не страните от работата в екип, само че се чувствате задоволително готови и квалифицирани да свършите отговорностите си и независимо. Това е облекчение за вашия началник, защото не се постанова да мисли по какъв начин да ви менажира. Това в същото време се явява и сериозен комплимент за вашите благоприятни условия, защото приказва, че сте извънредно виновни и способни експерти.

Мълчанието е злато, говоренето – сребро

Да си добър слушател е огромно преимущество на интровертите, защото заради своята природа те съумяват по-лесно да отсеят в действителност значимите професионални тематики от цялата слама, която чуват в офиса като злословия, клюки и интриги. Това ги трансформира в в действителност незаменими фрагменти, защото се концентрират върху уговорките си, без да се въздействат от персонални благосклонности и страсти.

Говорите единствено, когато имате какво да кажете

В офиса един от постоянно срещаните проблеми е празното говорене, което доста от сътрудниците ни обичат да практикуват. Шляене, бръщолевене по какви ли не тематики, само че не и професионални е постоянно срещано събитие в офиса. Вярно е, че от време на време някои хора имат потребност да се освободят от напрежението и това прелестно приказване с други сътрудници е тип отдушник за тях. Но за някои хора е табиет, който бързо се трансформира в провокиращ. При интровертите това няма по какъв начин да стане. Те рядко приказват, а когато го вършат, си заслужава да чуете думите им. Те са смислени, премислени и на място, без непотребни слова. Интровертът може да е същинско богатство посред офис брътвежите.

Вие добавяте непоклатимост и сте мощна натура в очите на сътрудниците си

Вашето безмълвно наличие придава успокоение и непоклатимост на офис атмосферата. Интровертите са нужни, защото заради своите особености на характера, те внасят баланс в офис пространството, обитаемо от доста екстроверти.

Вие имате по-различно от общоприетото мислене

Много постоянно интровертните натури са с богата психика, даже носят скрита артистичност, която проличава в работата им, защото те постоянно мислят по-различно и по-креативно от останалите. Тяхната вродена съсредоточеност може да ги отделя от останалите, само че и също да им даде опция да изпъкнат по-ярко пред другите, въпреки да желаят да се скрият. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР