Интригата, че Христо Стоичков вече не е сред собствениците на

...
Интригата, че Христо Стоичков вече не е сред собствениците на
Коментари Харесай

Стоичков запази своите 20% от акциите на ЦСКА

Интригата, че Христо Стоичков към този момент не е измежду притежателите на ЦСКА се спука. Той резервира своите 20% от клуба след преструктурирането на собствеността, излиза наяве от подадено заявление в Търговския указател. 

Това е станало факт след извършено на 31 март 2023 година съвещание на Съвета на шефовете на “Спорт инвестмънт ” - сдружението, което към този момент е притежател на футболния клуб.

На него е решено “Спорт инвестмънт ” да продаде на Христо Стоичков 50 470 акции, които са с номинална стойност 5 047 000 лв.. Това значи, че легендата на ЦСКА, Барселона и българския футбол получава 20 % от акциите на клуба.

Останалите 80% се разпределят поравно сред Данаил Ганчев и Данаил Илиев.

Още когато стартира преобразуването на собствеността с влизането на новите хора на мястото на Юлиан Инджов бе декларирано, че Стоичков остава, само че това не попречи да се пускат публикации по какъв начин са го отрязали от ЦСКА. 

" След станалите разисквания и отзиви Съветът на шефовете единомислещо реши:

1. “Спорт Инвестмънт ” АД да продаде на Христо Стоичков личното му краткотрайно уверение, издадено от “Професионален футболен клуб ЦСКА - София ” АД, удостоверяващо, че “Спорт инвестмънт ” е записало и има 50 470 броя елементарни, налични, поименни акции с право на глас от капитала на ЦСКА - София, на обща номинална стойност в размер на 5 047 000 лева;

2. Цената и всички останали условия по този контракт за покупко-продажба да бъдат контрактувани от изп. шефове и законни представители на сдружението.

3. Възлага на изп.директори и законни представители на сдружението, след сключването на съответния контракт за покупко-продажба, да джиросат краткотрайно уверение на купувача Христо Стоичков ", гласят взетите решения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР