Интервюто за работа често носи със себе си притеснение и

...
Интервюто за работа често носи със себе си притеснение и
Коментари Харесай

4 неща, които никога не трябва да казвате, когато преговаряте за заплата

Интервюто за работа постоянно носи със себе си терзание и даже стрес за някои претенденти. Със сигурност обаче най-трудната част от него е тази за договаряне на изискванията на възнаграждение.

Често човек има избрани упования за това какъв брой тъкмо ще получава на бъдещето си работно място, само че също по този начин постоянно неговите показа се разминават с действителността. За това може да е отговорен не различен, а той самият. И повода да се крие в някоя мъничка неточност, направена по време на изявлението.

Авторът на " Fearless Salary Negotiation " Джош Дууди споделя, че ключът към триумфа е положителната и ефикасна връзка. Пред Business Insider той споделя за нещата, които човек в никакъв случай не би трябвало да споделя по време на договарянията за заплата:

1. " В момента спечелвам... "

Посочването на съответната заплата, която получавате сега, може да затрудни договарянето на по-високо заплащане, което евентуално имате късмет да получите.

2. " Моята мечтана заплата е... "

Тук казусът е сходен на предходния. Но какво можете да кажете вместо това:

" Не ми е комфортно да споделям каква заплата вземам сега. Бих предпочел да се концентрирам върху приносът, който бих имал към тази компания вместо върху това какъв брой пари получавам сега или какъв брой бих желал да получавам тук. Нямам съответна сума мислено и считам, че по-важно е по какъв начин бих могъл да бъда потребен със своите познания и умения за вашата компания. Искам този ход за мен да бъде огромна крачка напред както във връзка с отговорностите ми в работа, по този начин и във връзка с заплащането. ".

3. " Не " и други отрицателни думи

За да увеличите възможностите си за наемане на дадена позиция, сигурно би трябвало да се откажете от негативните думи. Така при положение, че ви предложат заплащане, което не ви удовлетворява избягвайте мнения като " Не, това не ме устройва ". Вместо него посочете: " Бих бил по-мотивиран със сума като... ".

4. " Да "

Дори предлагането да е прекомерно изкушаващо, не бързайте да казвате " да ". " Възможно е по този метод да подценявате личната си стойност в тази обстановка. Вместо това пробвайте със своя контрапредложение, с цел да видите дали ще можете да подобрите още изискванията си. В края на договарянията работодателят би трябвало да ви каже " да ", а не вие на него ", изяснява Дууди. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР