Интервюто на Трифонов пред Константин Вълков от Дарик постигна единствено

...
Интервюто на Трифонов пред Константин Вълков от Дарик постигна единствено
Коментари Харесай

Бийте се, не се обяснявайте, иначе Путин и Чекмеджан ще ви размажат

Интервюто на Трифонов пред Константин Вълков от Дарик реализира само това, което водачът на Има Такъв Народ искаше да реализира. Защото Вълков искаше да бъде български вид на журналиста от Военновъздушни сили Джеръми Паксман, който през 1997 година задава 14 пъти еднакъв въпрос на тогавашния английски вътрешен министър. Няма неприятно, в противен случай, стига този тактичност да бе приложена към енергийното министерство и цените на съветския газ. Или във връзка с това кои компании напират да получат над 3 милиарда през министерството на Гроздан Караджов. Въпроси, подкрепени с обстоятелства и документи, каквито има в обилие. А той го натискаше за Капитан Андреево, където положителното желание на страната се сблъска повече с некадърността на личните си представители, в сравнение с с частната компания, която е оперирала там от години. И Трифонов се успокои, взе контрола на диалога в свои ръце и по този начин го приключи. Държал се безочливо? Бил недодялан? Наивността не оправдава провалянето, - споделя естонският публицист Тоомас Винт.

Трифонов се държи по този начин, както харесва неговата аудитория. То не приласкава интелектуалния хайлайф, доколкото има подобен изобщо, нито електората на Българска социалистическа партия. То пробва да си приказва с техните деца и внуци, даже тези зад граница. Натам е ориентирано и турнето, което Куку-ку бенд стартира и което е самобитна предизборна акция.

ГЕРБ и Борисов също нападат държавното управление. Човекът от Банкя към момента не се е примирил с това, че е изгубил властта и няма повече да е види в оня тип, в коато я упражняваше и доеше. Тези край него пък към момента жадуват за постове и облагите, които тези постове им осигуряваха години. Искат реванш. Искат отплата. Очевидно е. А и съветската връзка ги задължава.

Движение за права и свободи. Чувам непрестанно какъв брой дразнещи били Хамид Хамид и Йордан Цонев. Колко несръчен бил Цонев даже като крупие и не можел да се постави на дребния пръст на Тити Папазов, да речем… Също и за визитите му пре банкера Цветан Василев с какви ли не молби за подпомагане, в това число и свързани със сина му… Мислите ли, че те не знаят това? Но такава им е играта. Затова Цонев-Ментата ни облъчва от студиото на Нова тв, че Пеевски е на първия ред в Народно събрание, тъй като по този начин са решили гласоподавателите че Движение за права и свободи е в брилянтни връзки с ръководството в Съединени американски щати и по какъв начин в Европейски Съюз топло одобряват придвижването. Позволяват си да назовават Кирил и Асен лъжци и крадци, а ръководството им е неуспех и изменничество към България. Казва го Движение за права и свободи, което е дало доста за това да сме най-бедни, заболели и умиращи в Европейски Съюз.

Споменатите опоненти/врагове на настоящето ръководство задействали против него цялата си медийно-прокурорска армада от първия ден на неговото битие. Компромати, операции, навлизане в персоналното пространство, неистини, обиди – всичко. Добавете подкупване на хора от кръговете до Петков и Василев, подлагането на динени кори, манипулиране на информация от службите. Всичко това влиза в арсенала на водената война. Защото против проевропейското и проатлантическото ръководство се води война. Ролята на ракетите „ Сармат “ в тази война играят хибридните съветски и тролски офанзиви, които са все по-агресивни. И в случай че задачата на вътрешните врагове на Асен и Кирил желаят властта и връщане на статуквото, то съветският им съдружник и настойник желае превръщането на България в евразийско глинено нещо, което Путин да моделира и мачка както му е угодно.

Не се хвалете с интервенцията „ Капитан Андреево “, тъй като се излагате. Тя се проваля поради тези, които са дали обещание да я проведат, а не могат. Нелепи и смешни са изказванията за закани по телефона и предлагани многомилионни подкупи. Всеки, който е чел най-малко една брошура и е гледал най-малко един филм за корупцията и мафията знае, че тези работи не стават по този начин. Държавата е дала този бизнес на частници и с цел да си го върне би трябвало да потвърди, че е права. Засега чуваме някакви мечти и изказвания, които в правосъдна зала ще бъдат попиляни даже от студент по право.

Това държавно управление би трябвало да води война за всяка направена от него стъпка. Хората би трябвало да научат, че цената на американския газ е на половина по-евтина от тази на съветския газ. Да се изяснява намерено и с причини. Да се разкрива цялата скица, по която е обслужен съветският интерес за построяването на Турски/Руски поток, за който сме платили над 3 милиарда. Да научат хората, че това е подмолен проект на Путин да бъде заобиколена Украйна и по този метод той да стартира война против нея. Така и стана. Обяснете го още веднъж и още веднъж. Нека всеки българин схване, че сме платили милиарди, с цел да улесним експанзията на Русия против суверенна страна. От това ще стане ясно, че нямаме грам изгода да продължаваме сантименталните връзки с режим, който ни употребява и ограбва, като в същото време насажда великоруски национализъм в среди от българското население. Обяснете, че Путин проповядва откачената доктрина на акад. Фоменко, че България не е била под турско иго, това било небивалица. Също, че не е имало Римска империя и Древна Гърция, тъй като е имало единствено Велика съветска орда, която е владяла Европа и света, а ние българите сме били някаква парченце от нея. Дори египетските фараони били измислени, тъй като в действителност са били съветски ханове и князе.

Хората би трябвало да проумеят, че Велика Русия, за каквато приказва Путин, може да има единствено в случай че е стопански колос, а не джудже, каквато е сега. Трябва да е страна, привлекателна за хората по света, които да желаят да учат, работят и живеят там, а не да я напущат десетки хиляди всеки ден. Че би трябвало вместо оръжия за ликвидиране, да създават тв приемници, обувки, храни, компютри и коли и памперси, а не всичко да внасят. Че не е обикновено да имаш хиляда олигарха, които източват най-богата територия в света, от 130 милиона да живеят ден за ден, месец за месец. Не може да отиват в пандиза публицисти, тъй като са написали думата „ война “, а който не е склонен с ръководството да бъде натикван в пандиза или премахнат.

Обяснете разбираемо и аргументирано, че имаме многолюдното, само че не задоволително дейно Министерство на вътрешните работи. Че промените са витално значими, а това означаване и освобождение на значително хора. Тези, които ще останат, ще минат през проби за просветеност, преданост и физическа подготовка. Ще разполагат с съвременна техника, камери на всички места, където е належащо, вертолети и коли. Така е в развитите страни като Австрия, Нидерландия, Германия, Швеция, Финландия, Дания и други Тогава КПД ще е висок, заплатите - също. Досега Министерство на вътрешните работи бе някаква обществена конструкция, където се наливат милиарди, само че същински раотят към холовината от състава. Но " хранилката " осигуряваше на това ръководство няколко десетки хиляди гласа на избори. На милиционерския метод за повсеместност би трябвало да се постави край. Да не приказваме какъв брой от службите в Министерство на вътрешните работи са пробити от политици, предприемачи, мафиоти...

Желязната завеса чак в този момент се подвига за страната ни. Над 30 години ни заблуждаваха, че сме в преход, а и до ден сегашен е обир. Политическата система е проядена от корупция, а проповедниците й са деградирали видове, които ни се подиграват в очите.

Това би трябвало да е идеологическия пиедестал на всяка партия или групировка, тръгнала да прави смяна. И да е ясно: без промяната на основния прокурор Гешев, няма да се получи. Без фрапантни структурни и кадрови промени в КПКОНПИ също. Висш съдебен съвет би трябвало да се почисти от всички, които даже единствено припомнят по мислене и деяние Гешев, Магдалинчев и сходни на тях.

Ще го кажа още един път: Това е война.

И да не се заблуждаваме: живота е неправдив в множеството случаи, а политиката е най-мръсната част от него. Да призоваваме политиците да са морални, обективни и неподкупни е симпатично, само че безмислено начинание.

Промяната ще се случи, за какво в случай че не ние, еволюцията ще я наложи. Защо да сме все на опашката. Няма нищо ужасно в предварителните избори. Нека и българите най-накрая проумеят, че каквото посеят, това ще жънат.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР