Интервютата на президента на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът

...
Интервютата на президента на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът
Коментари Харесай

Медия: Спорът между Джо Байдън и Бенямин Нетаняху става все по-публичен

Интервютата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и на премиера на Израел Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и в края на изтеклата седмица, с които те влязоха в открит спор между тях, са централна тематика в западните издания през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според в. " Вашингтон пост " в изказването си от събота пред телевизионния канал Ем Ен Би Си американският държавен глава се е опитал " да склони по грубия метод " министър-председателя на Израел да постави завършек на войната си в линията Газа, а различен американски вестник - " Ню Йорк таймс " отбелязва, че вчерашният отговор на Нетаняху пред " Политико " е знак, че разногласието на най-високо политическо ниво става " все по-публичен ".

Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в ускори публичния напън върху държавното управление на израелския министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и с изявлението си, че то " повече вреди на Израел, в сравнение с оказва помощ ", означиха Тиа Голденберг и Зийк Милър във " Вашингтон пост ". Авотрите обърнаха внимание и на обстоятелството, че съгласно американския президент израелците ще пресекат " алена линия " с възможното си навлизане в граничния град Рафах, където сега леговище са намерили над един милион палестинци. Байдън се опита да склони Нетаняху да постави завършек на настъплението си в Газа по грубия метод, само че израелският министър председател наподобява не отстъпва от позицията си, написа още " Вашингтон пост ".

" Ню Йорк таймс " уточни, че водачите на съдружниците Израел и Съединени американски щати са влезнали в дебат, който става все по-публичен, и оприличава техния спор на боксов спаринг в подтекста на възходящата лавинообразно филантропична рецесия в линията Газа. Вестникът подчертава върху позицията на Нетаняху, че оценката на Байдън е " неверна " и че той и неговото държавно управление вършат това, което " преобладаващото болшинство " от израелците желае.

Според " Ню Йорк таймс " мненията на Байдън, в които той удостовери поддръжката си за Еврейската страна без значение от рецензиите към Нетаняху, са подчертали " деликатното състояние " на Съединени американски щати - те въоръжават Израел, като в това време се пробват да доставят по всевъзможни способи - по суша, въздух и вода, филантропична помощ за бедстващото палестинско население в линията Газа.

Вестникът подчертава върху отплаването на кораба " Генерал Франк Бесон " на американската войска, който да транспорти филантропична помощ за Газа, откакто Байдън е оповестил желанието за създаване на краткотрайно пристанище в речта си " За положението на Съюза " в четвъртък.

Британският в. " Гардиън " означи, че Нетаняху е " отвърнал на удара " със задочния си отговор на изказванията на американския държавен глава, като е изтъкнал, че " Байдън бърка и по двата параграфа ", в случай че мисли, че израелският министър председател " следва персонална политика против болшинството и че тя накърнява ползите на Израел ".

Според министър-председателя мнението на израелците е, че " последното нещо, което би трябвало се направи, откакто се унищожи " Хамас ", е да се даде властта в линията Газа на Палестина, която учи децата на тероризъм и заплаща за тероризъм ".

" Гардиън " уточни, че Нетаняху е заклеймяван в интернационален проект за израелските удари по цивилно население в Газа и се е противопоставил на Съединени американски щати, които " дават на Израел военна помощ за милиарди долари ".

Друго английско издание - " Индипендънт ", разсъждава в публицистичен коментар върху разгорелия се спор сред Байдън и Нетаняху през призмата на желанието на американския водач да помогне и на палестинското население в анклава.

" Планът на президента Байдън да достави филантропична помощ за Газа е симптом за лимитираните американски качества за въздействие върху израелско-палестинския спор ", написа " Индипендънт ".

" Изпълненият с драматизъм план за изграждане на краткотрайно пристанище в помощ на Газа, което единствено по себе си е колосална логистична задача, е увещание както за статута на Америка като суперсила, по този начин и за рамките на тази суперсила. Всъщност, малко други страни в света, в случай че изобщо има такива, биха могли да обмислят подобен упорит план: плаващо пристанище, през което да се прави доставката на милиони тонове филантропична помощ непосредствено до тези, които имат обезверени, животоспасяващи потребности ", означи в публицистичния си коментар на " Индипендънт ".

" Разбира се, построяването на пристанището ще отнеме към два месеца и надали е оптимално решение, само че е доказателство, хвърлено в лицето на тези, които упрекват Белия дом в безчувствено неуважение към разрастващата се човешка покруса в Газа. Подобно на спускането на помощ по въздуха в анклава тази задача е в духа на най-хубавите обичаи на американското световно водачество, като припомня да вземем за пример за Берлинския въздушен мост от 1949 година ", направи извода си " Индипендънт ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР