Интервю с инж. Валентин Каназирев – председател на Съвета на

...
Интервю с инж. Валентин Каназирев – председател на Съвета на
Коментари Харесай

Ще създадем място, което носи уюта на дома и емоцията по време на ваканция

Интервю с инж. Валентин Каназирев – ръководител на Съвета на шефовете на " Маркан Холдинг " АД, за новия план на компанията

" Маркан Холдинг " АД има дълготраен опит в ръководството на разнообразни сдружения. Споделете повече за портфолиото ви и осъществените от вас планове.

" Маркан Холдинг " АД е българска компания, която ръководи капиталов портфейл от участия в 19 сдружения от разнообразни браншове на стопанската система. Най-крупните ни вложения са в региона на строителството, недвижимите парцели и хотелиерството. В нашите структури работят над 500 индивида и на консолидирана база притежаваме активи на стойност над 120 млн. лв.. Ключово звено в нашите структури е " Маркан " ЕООД – един от водачите в строителния отрасъл у нас. Компанията е желан сътрудник при осъществяването на най-мащабните и комплицирани строителни планове в България, които изискват високотехнологични решения и новаторски метод – точно в това е силата на нашия екип. Холдингът е и едноличен притежател на хотел " Новотел София " и на влиятелното интернационално учебно заведение Американо-английска академия.

 Ще създадем място, което носи уюта на дома и страстта по време на почивка
© Okol Lake Park

Управлявате много сериозен капиталов портфейл, какво ви следва в близко бъдеще?

В момента работим интензивно по най-новия ни план, който развиваме от 10 години. Той се назовава Okol Lake Park и съставлява комплекс от вида Golf &Residential Community с интернационално голф игрище, петзвезден хотел, паркови и жилищни зони със фамилни и ваканционни парцели. Избрали сме изключителна локация – в региона на язовир Искър, единствено на 30 км от София в землището на Горни Окол, община Самоков.

Зад Okol Lake Park стои освен сериозна инвестиция, само че и концепция, която е обвързвана с смяна на метода на живот. Кои бяха претекстовете ви да инвестирате в сходен план?

Проектът фактически е обвързван с концепцията за смяна в метода на живот. Искаме да създадем място, което носи уюта на дома и страстта по време на почивка. Okol Lake Park е въодушевен от устрема за живот покрай природата, в постепенно движение и с повече време за другарство сред хората.
Водещите ни претекстове да влагаме в сходен план не са стопански. Нашата цел е да създадем една качествено нова среда на обитаване, която ще се отличава с хармонични пространства, независимост и съгласуваност.

Комплексът фактически е нов като концепция за нашия пазар, какви практики и консултанти ползвахте?

Избрахме за наши сътрудници няколко водещи интернационалните компании с доста опит в развиването на сходни планове. Възложихме изработването на мастър проекта, ръководството на хотела, концептуалната архитектура, проектирането и ръководството на голф игрището на задгранични компании – надлежно Egis Group, Accor, Selin Manner Architects, EGD и IMG.

 Ще създадем място, което носи уюта на дома и страстта по време на почивка
© Okol Lake Park

Каква е инвестицията в Okol Lake Parк все още, по какъв начин се развива планът и прогнозирате ли сходни инициативи в бъдеще?

Досега сме вложили към 6 млн. лв. в Okol Lake Park. В момента протича натоварен развой на планиране и планираме начало на строителството напролет на 2020 година Засега не планираме сходни инициативи в близко бъдеще и сме напълно отдадени на развиването на този план.

Кога Okol Lake Park ще бъде подготвен и за какво да го чакаме с неспокойствие?

Първата фаза на строителство ще приключи през 2022 година Тогава ще бъдат въведени в употреба голф игрището, хотелът, линейния парк и първите жилища. Проектът ще се развива дълготрайно, само че още при осъществяването на първа фаза ще има чувство за комплектност. Ще бъде ужасно място за отдих и деен метод на живот измежду природата – с необикновен шир и красиви панорами към язовира и близките планини.

 Ще създадем място, което носи уюта на дома и страстта по време на почивка
© Okol Lake Park
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР