Интервю с Дани Каназирева от ГЕРБ специално за Tribune.bg Има

...
Интервю с Дани Каназирева от ГЕРБ специално за Tribune.bg Има
Коментари Харесай

Дани Каназирева пред Tribune: С полицейски акции комунистите и ДС-тата на Радев осигуряват път на неговите юпита

Интервю с Дани Каназирева от ГЕРБ особено за Tribune.bg



Има ли действителен сигнал зад инспекциите на Министерство на вътрешните работи в Пловдивска област по предварителна защита за изборни нарушавания? Кметът на Стамболийски чака той и сътрудника му от гр. Раковски да бъдат арестувани

Живеем в 21 век в страна член на Европейски Съюз и се надявам тези репресии да не стигнат до такава степен. Истината е, че това не е полицейска акция. Това е чисто политическа акция на управлението на Министерство на вътрешните работи. Говоря на първо място като правист, защото поначало привикването на хора от гр. Раковски и правното съображение по тази причина не кореспондираше въобще с мотива за инспекцията. За основанието, което са желали да посочат - член 65 от Закона за Министерство на вътрешните работи, би трябвало да са налице задоволително данни и да се допуска, че едно лице може да извърши закононарушение. В полицията се срещнах с множеството хора, които бяха привикани. Това са доста възрастни дами над 65г., за които освен че липсват данни, само че и не биха направили закононарушение.

Притесняват се сега?

Целта е да бъдат сплашени. Да, обезпокоени и уплашени са. Акциите не стопират. След Раковски последва Стамболийски. След него Съединение, а доколкото разбрах и Брезово. Днес още веднъж са привиквани хора от Раковски. Може би това е вследствие на тази беззащитност, която служебното държавно управление, назначено от Радев, а и вътрешният министър Бойко Рашков виждат, че не могат да създадат нищо, с цел да повлияят на резултата от изборите на обединението ГЕРБ-СДС. От друга страна пък крият и своята беззащитност да се оправят с всички рецесии, които заливат страната – коронавирус рецесията и това, че министерството на опазването на здравето изцяло се съобщи и всеки ден бележим редица черни върхове, както и невъзможността да обезпечат сигурността на вота в неделя, тъй като отвред никнат машини. Отделно от това инфлацията е чудовищна – скачат цените на всички артикули от първа нужда. Миграционната рецесия също не би трябвало да я забравяме. Може би с тези полицейски акции крият невъзможността си въобще да се оправят със обстановката у нас. Страшното е, че се употребяват способи, присъщи за едни други режими преди 1989г., които би трябвало да са останали от дълго време в предишното. Реално, комунистите и ДС-тата на Радев обезпечават път на неговите юпита. Това следим.

Спомняте ли си такава интензивност на Министерство на вътрешните работи на предходните избори?

В Пловдивска област в никакъв случай не е имало сигнали. Аз съм била допреди няколко месеца регионален шеф. Мога да кажа, че в регионалната администрация никого не съм наставлявала по какъв начин да гласоподава. Не сме имали аргументи да се тормозим. Просто инспекциите са в общини, където ГЕРБ-СДС бележи най-високия резултат, а може би и по тази причина, че в Пловдивска област нямаме нито един загубен избор до момента. На двата предходни избора бяхме преди всичко, в този момент още веднъж ще бъдем преди всичко и се удрят общини, в които резултатите ни са над 30%.

Какъв е смисълът да се ровят по вересиите на хората?

Това е неуместно. Казвам го като човек и като правист. Това, че някой е пазарувал на вересия от някой магазин, не значи по смисъла на закона, че са налице задоволително данни за осъществено закононарушение или за подготвяне да се извърши закононарушение. Подписват едни предупредителни протоколи, които целят само заплашване на хората, защото нямат правна стойност. Лошото е, че допреди няколко месеца съм работила с полицията в Пловдив. Обръщам се с почитание и почит към тях. Работила съм с тези хора съвършено като регионален шеф. Лошото е, че и техният професионализъм се употребява с предизборни цели.

Преди изборите за 46-то Народно заседание се разпитваха учителки и лелички в детски градини от обитаемоте места от София област?!

Тогава имахме единствено един случай в Пловдивска област. Сега за последната седмица всеки ден се случва нещо сходно в нашата област по магазини, общински структури. Доколкото знам, в този момент са привикали и ловна дружинка. Това минава всевъзможни граници на нормалността. Не стига, че живеем в цялостен безпорядък. Не стига, че страната попада от рецесия в рецесия, а и сходни репресии. Не знам до каква степен ще стигнат тези хора. Не се тормозят, че хората пазарят на вересия, само че гледат от кой магазин?! Пак наблягам – това, че пазарят на вересия, не значи, че са налице задоволително данни за осъществено закононарушение.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР