Интервю пред руския журналист Андрей Федотов и RTVI даде посланикът

...
Интервю пред руския журналист Андрей Федотов и RTVI даде посланикът
Коментари Харесай

Митрофанова пред руска медия: Много българи желаят Русия да победи

Интервю пред съветския публицист Андрей Федотов и RTVI даде посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова.

На въпроса по какъв начин " Конфликтът в Украйна е повлиял на отношението на българите към Русия? " тя дава отговор:

Не. Социологическото изследване, което загатнах, е извършено след 2022 година Виждате ли, това е по този начин... Емоционално, несъмнено, е мъчно да се одобри всяка война, всяко военно деяние. Но когато включиш мозъка си, погледнеш на фона на това, което се е случило, и на това, което би могло да се случи, в случай че не се беше случило, тогава започваш да гледаш на това по различен метод. И доста българи даже поддържат и желаят Русия да победи. Така че не виждам безусловно на равнище хора, които да отхвърлят Русия.

Никъде в България не се усеща неприязън или злост към руснаците. Точно противоположното - хората ни поздравяват, когато ни видят,  гледат съветски стратегии... Точно както и в Русия, обратно на това, което се приказва, на политическо равнище, по нашите (руските) медии от политолзи и анализатори, че българите са предатели. Аз бих се въздържала от такива гръмки думи.

Според Митрофанома и руската история от последните 30 години не е по никакъв начин елементарна. Периодът на Елцин даде на България всички учредения да поеме по различен път. Ние също се стремихме да станем член на НАТО, имахме илюзията, че Западът е наш главен парньор... Но на равнище хора благосклонностите към Русия са такива каквито бяха и преди.

Цялото изявление в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР