Интервю на водача на листата на БСП за България за

...
Интервю на водача на листата на БСП за България за
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Изберете номер 28 и аз ще направя така, че София никога да не забравя за Враца

Интервю на лидера на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” за 6 МИР Враца Атанас Зафиров за Zovnews.com
Г-н Зафиров, цветущ рожден ден! Радвам се, че тъкмо в този ден ще имаме опция да поговорим за Вас в персонален проект и като лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” за област Враца. Как планирате да премине деня Ви, ще има ли време за празник, или ще работите?

Благодаря Ви, в разгара на предизборната акция време за персонални празници по-скоро няма. Днес сме на финала на дарителската ни акция, с която в навечерието на деня на поезията даряваме от името на нашата листа на читалища, библиотеки, домове за възрастни хора, пенсионерски клубове и други институции парченце нематериалност, под формата на стихосбирки от български създатели. Целият ден е обвързван с тази самодейност, а вечерта сме на предизборна среща в  Селановци – най-голямото село в Северозападна България, с акцент българското земеделие и възможностите на района за развиване. Разбира се, ще почерпя екипа и моето семейство, най-много за здраве и триумф в идните избори.

Вие още от доста млад сте се справял самичък с голям брой проблеми, имам поради времето, през което още 13-годишен сте излязъл на квартира в огромния град, с цел да учите. Кои са най-важните житейски уроци от този интервал, които помните и до през днешния ден?

Връщате ме близо 40 години обратно, в друго време и с други порядки, само че замисляйки се, като че главните житейски уроци остават същите – да се научиш да се бориш самичък с компликациите, да вярваш най-много в себе си и своите благоприятни условия, да цениш дребното време, в което си със своите близки и да се научиш да го ползваш пълноценно, да вземаш самичък своите решения и да носиш отговорност за тях. Моят татко беше боен, детството ми мина по границата и гарнизоните, където се възмъжаваше бързо и нямахме време за губене. Това ми оказа помощ доста и ме направи адаптивен, нещо което ми оказва помощ и през днешния ден.

Как се решихте да влезете в политиката и кои са вашите правила, които в никакъв случай не престъпвате?

В политиката влязох напълно млад, на 18 години, с приемането ми в редовете на Българската социалистическа партия. Още като студент изпитах първите наслади, разочарования и уроци от българската политика. Едно нещо обаче ме е водило през тези към този момент повече от 30 години – не предавай тима, бори се до дъно, даже когато наподобява безнадеждно. Нищо не е по-силно от идеала и любовта към Родината. От тези правила съм се водил през годините, с това не бих направил компромис и отсега нататък.

През вашата политическа кариера сте бил в доста региони на България. Какво отличава Северозапада от тях?

Така е, политическата ми активност ме заведе на процедура във всяко кътче на България. Богат съм с познанствата си и контактите с хиляди елементарни български жители, доста от които назовавам другари и приятели. С болежка споделям, че Северозапада в действителност е най-бедният стопански и редовно неглижиран от страната район на България, а споделят и в Европа. Това обаче не е направило хората по-малко патриоти и положителни жители – просто недоверието в политиците и систематичното несъблюдение на поети задължения към тях ги е направило по-малко доверчиви, по тази причина аз знам, че доверието което получавам от тях е доверие в задатък – за него би трябвало да се бориш всекидневно и с действителни дейности.

Кампанията е към своя край, а Вие, дружно с останалите претенденти, се срещнахте с хората от доста обитаеми места в област Враца. Какво ви направи усещане при тези срещи, какво ви докосна най-вече?

Много неща ме развълнуваха и допряха същински. Аз съм прочувствен човек и вечер до късно одухотворявам и проучвам събитията от деня, връщам лентата, виждам фотосите и лицата на хората, мисля върху казаното от тях. И знаете ли какво – оптимист съм. Оптимист съм за този прелестен, незадоволително прочут за множеството българи регион, който през всичките дълги години на съсипия и разруха е запазил жив българския дух и вярата в положителното. Срещнах прелестни младежи, бъдещето на Северозапада, техните работливи родители, баби и дядовци – същински, горди българи

Българи, които не хленчат, не се огъват пред компликациите и доста бързо усещат фалша и лицемерието. Затова за мен е същинско предизвикателство да се боря за тяхното доверие и достойнството да бъда техния глас в идващото национално заседание.

Кои са целите на Българска социалистическа партия за България по отношение на област Враца?

Българската социалистическа партия постоянно е била рационалната, постоянна и мъдра мощ в обществено-политическия живот на страната. Ние сме партията, която редовно и поредно е отстоявала демократичните полезности, отбраната на правата на българските жители, както и техният обществен статус и приходи.

Това са и нашите цели – справяне с икономическата и енергийна рецесия настъпили в следствие от войната в Украйна и дълго траялата здравна пандемия от Covid 19, отбрана на обществените права на българските жители, повишението на приходите на работещите и пенсионерите, унищожаване на пазарният принцип в опазването на здравето и образованието, нов модел на икономическо развиване, разширение и отбрана правата на служащите, поддръжка на дребния и междинния бизнес, районното произвеждане, промишленост, земеделие, правдивост и правосъдна промяна, отбрана на конституционния ред и използване на правилата на демократична, обществена и правова страна.

Област Враца има няколко съществени казуса за решение – наваксване на икономическото закъснение, привличане на вложители и обезпечаване на нови работни места, битка с демографската рецесия посредством съответни районни ограничения, предпочитани инфраструктурни решения, възобновяване на болничното лекуване и незабавната здравна помощ в общините със закрити здравни заведения, битка с битовата престъпност и в допълнение полицейско наличие в дребните обитаеми места.

 Как ще коментирате сигналите за купения избор?

Това е едно от най-отвратителните феномени в новата ни политическа история. За страдание в района следя едно публично примирие с тази позорна процедура, което мощно ме натъжава. Опитвам се да схвана и хората, които в цялостното си обезсърчение и финансова отпадналост прибягват до този краен способ за решение на някаква еднократна потребност, само че те би трябвало да схванат, че това не е решение, а задълбочаване на техните проблеми. Политиците, които изпращаме в Народното събрание с купени гласове освен че нямат никакво желание да работят действително за своите гласоподаватели, само че и живеят със самочувствието, че като са си платили за това, към този момент могат да вършат каквото си изискат. Това приключва постоянно  зле и доста скоро излъганите хора излизат по площадите. Дълбоко мразя така наречен „ търговци на гласове ” и ще се боря с всичките си сили и сила те да получат полагащото им се наказване от закона и публично пренебрежение. Апелирам към органите на държавната власт и гражданското общество да бъдем нулево толерантни към този недостатък, който изкривява демокрацията и ни налага  ръководство на малограмотни и алчни политици. Сметката постоянно я заплаща народа.

Ако още веднъж бъдете част от ръководещото болшинство, какви ще бъдат вашите първи ограничения за Северозапада? 

Спешно дотъкмяване на пътя Ботевград-Мездра, приемане на закон за основаването на Държавен фонд за стабилно развиване на Северозападна България, срещи с кметовете от района за търсене на незабавни решения в опазването на здравето и възобновяване на системата за наличен публичен превоз, основаване на законова и подзаконова нормативна база за стимулиране ускореното развиване на слаборазвитите райони, обезпечаване на поддръжка в развиването на агро бизнеса в района и стимулиране развиването на туризма. За тези ограничения ще търсим поддръжката на всички народни представители от района.

Вашето обръщение към гласоподавателите.

Не продавайте гласа си. Гласувайте с страст, само че и с разсъдък. Гласувайте за хора, които могат да извършват своите обещания. За обществена и сигурна България. Изберете номер 28 и аз ще направя по този начин, че София в никакъв случай да не не помни за Враца!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР