Интервю на „Новини.бг” с Палми Ранчев е известен поет, белетрист,

...
Интервю на „Новини.бг” с Палми Ранчев е известен поет, белетрист,
Коментари Харесай

Палми Ранчев: Кубрат не целуна момичето, целуна победата си

Интервю на „ Новини.бг” с Палми Ранчев е прочут стихотворец, белетрист, сценарист, играч и треньор по бокс по мотив на горещия, проведен скандал с нашия боксьор Кубрат Пулев-Кобрата.

- Г-н Ранчев, по какъв начин ще коментирате случая, най-общо наименуван "Целувката на Кобрата ", довел до отнемането на лиценза му за Калифорния?

- „ Целувката на Кобрата “ е положително журналистическо заглавие. Но действително става дума за един благополучен от успеха си боксьор и ненадейно появила се журналистка, а за него единствено едно усмихнато моминско лице. Боксьорът не вижда доста след седем необикновено сложни, равностойни рундове, с доста получени и разменени удари. Имал съм случаи, когато боксьор побеждава или губи, и след мача питат по кое време ще играе, или не знае какъв е изходът на багра. За страдание боксът е сложен спорт, от време на време изискващ оптимално консумиране на физическия и душевен капацитет на състезателя. Кубрат не целуваше момиче, а сполучливият завършек на мача, целуваше успеха си. И в случай че си спомним предизвикателното му заставане на един крайник след тежкия нокдаун от Кличко, в този момент, след голямата арката и кръвта, която пълнеше окото му от самото начало, също така застрашен от прекъсване на мача, от който зависи кариерата му, той откри сили да се усмихне и да целуне щастливият излаз на багра.

- Вие имате ли информация за други сходни случаи отвън кръга? Впрочем, всекидневно ли е дами да отразяват този чисто мъжки спорт и да се държат по този начин фриволно, флиртувайки?

- Наскоро се помина непознато момиче, целунато от моряк при оповестяването на края на Втората международна война. Снимката десетки години се показваше от международните осведомителни организации. Целувката на Кубрат ознаменува сполучливият завършек на неговата война. Един български боксьор в Америка, който търси опция да се изправи против най-хубавите в света. Отдавна на кръга се боксират и дами, тъй че и появяването на журналистка след мача не е казус. Но е наложително и тя, и другите публицисти да знаят действителното положение на боксьора след толкоз тежък пердах. Тя, доколкото мога да преценява, напълно естествено одобри прочувствения ентусиазъм на Кубрат да целуне в нейно име мъчно извоюваната си победа. После наподобява е размислила, или са я посъветвали, към този момент в духа на настояща Америка, в която постоянно преследват със смехотворни обвинявания за полово посягане и нарушение на персоналното пространство. Ще прибавя, че кръгът е персоналното пространство на Кубрат, както и времето след багра, което е нужно да пристигна дефинитивно на себе си.

- Познавайки разпоредбите в бокса, можете ли да прогнозирате какви ще са следствията за Кубрат от тук нататък?

- Със сигурност, най-малко в Америка, има хора, за които спонтанната целувка на Кубрат наподобява несъответствуваща и неоправдателна. Не по-малко, а евентуално и повече, са тези, за които всичко е част от необикновено шоу. Разбрах, че калифорнийската дисциплинарна комисия е лишила краткотрайно боксьорският му лиценз. Сега е ред юристите на неговите менажери, и в частност на Боб Арум, да обяснят задоволително красноречиво и ясно какво действително се е случило. Ще повторя, Кубрат не целува момичето, целува успеха си.

- Българските сътрудници на Пулев от професионалните среди на бокса ще го поддържат ли?

- Абсолютно уверен съм, че освен боксьорите по света и у нас, само че всички мислещи обикновено хора, ще проявят схващане и са на негова страна. Лицемерни чистофайници на морала ще употребяват случката да завоюват пари и известност.

- Встрани от скандалната тематика с нашия първенец, международни звезди в литературата са обожавали и упражнявали бокс, по какъв начин си обяснявате този факт?

- Боксът е бил постоянно забавен за писателите. Мнозина са се занимавали с този спорт и са писали не по-малко интензивно и с схващане. Ще загатна Хулио Кортасар, Ринг Ларднър, Ърнест Хемингуей, Бърнад Шоу и доста други. На кръга се случва всичко както в елементарният живот, само че е необикновено по-наситено. Обратите следват с шеметна скорост, а финалът в никакъв случай не е изцяло прочут. Тъй като боксът дава късмет и на най-слабия, най-малко на доктрина, да се бори за победа. За малко време сред въжетата научаваш за съперника или колегата си в борбата повече в сравнение с, в случай че работиш с него в един офис години. Имам алманах с разкази „ Боксьори и инцидентни минувачи “, в които боксът не е единствено спорт, а и непрекъсната част от живота на тези, които в миналото са се качвали на кръг. Там описвам за комплицираните и спорни прекарвания и ориси, на занимаващите се с този военен спорт. За журналистката щеше да е по-добре да е прочела едно-друго по тематиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР