Интервю на народния представител от ГЕРБ-СДС Александър Иванов пред Факти

...
Интервю на народния представител от ГЕРБ-СДС Александър Иванов пред Факти
Коментари Харесай

Александър Иванов: Корумпираното управление се разпада пред очите на цялото общество

Интервю на народния представител от ГЕРБ-СДС Александър Иванов пред " Факти "

Г-н Иванов, от ГЕРБ дълго време твърдяхте, че не желаете нови избори, само че в последната седмица променихте позицията си. Защо?
Защото сегашната обстановка подготвя за нови избори. Държа да отчетем действително дали жителите поддържат това ръководство, или не. Изборите са демократична процедура, която би трябвало да се извърви, с цел да забележим, чие доверие ще имат политическите партии.

Разчитате ли на монолитно гласоподаване от страна на опозицията на вота на съмнение на следващия ден, или може всичко да се сведе до глас по " съвест "?
Разчитаме на гласовете на нашата парламентарна група, а те ще бъдат в поддръжка на вота на съмнение. Респективно събаряне на това корумпирано ръководство, което се разпада пред очите на цялото българско общество. Управлението е разтресено от кавги за корупция, родственици и другари в назначенията в страната и администрацията, комисионни, скандални решения за външната ни политика.

Все отново ви трябват и гласовете на " ИТН ". Там хора се отцепиха…
Всеки, който е на страната на опозицията и вижда резултатите от работата на това ръководство, би трябвало да ни поддържа. И хората виждат и усещат обстановката, която се развива от 1 година - повишаваща се инфлация, която е двойна по отношение на тази в Европа, българите обедняват двойно по-бързо от европейците, двойните цени на горивата, което не е обикновено. И това при непроменени акцизи и цени на интернационалните пазари, а цената у нас е с 1 лев по-висока на литър гориво! В България очевидно не се отразява действителната цена на съветския нефт " Урал ", който ние употребяваме. В момента той е с 50% по-ниска цена от петрола " Бренд ", който употребяват другите? Защо бензинът у нас е толкоз безценен, откакто акцизът и ДДС-то са на минимални равнища в Европа и не са повишавани през последната година?

Ще опитате ли да съставите кабинет, когато се завърти процедурата с мандатите?
Очаквам да се извърви конституционната процедура, в случай че това държавно управление не събере поддръжка. За мен най-удачно е да има предварителни парламентарни избори. Миналата година сегашните ръководещи ни обясняваха, че е обикновено да има 3 избора в границите на година. А в този момент не било, откакто имаме тези кавги, срив на стопанската система и взрив на инфлацията?

Ще предложите ли кандидатура за поста ръководител на Народното събрание?
За момента не сме обсъждали такава опция.

Ще има ли време Народното събрание да одобри бюджета и на второ четене?
Ако вотът на съмнение мине, Народното събрание ще продължи да работи най-малко още 3 седмици до месец. А това време е изцяло задоволително бюджетът да бъде признат на второ четене. До края на тази седмица ще създадем и нашите оферти, които да влязат в отчета на Комисията по бюджет и финанси. Да, съгласно мен, има време, с цел да се гласоподава бюджетът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР