Интервю на Живка Кехайова Г-н Дъбов, какъв е коментарът Ви

...
Интервю на Живка Кехайова Г-н Дъбов, какъв е коментарът Ви
Коментари Харесай

Димитър Дъбов-БСП, специално за Zonanews: Логично отиде към края си едно изключително неуспешно управление с участието на БСП

Интервю на Живка Кехайова

Г-н Дъбов, какъв е коментарът Ви за последните събития. Българска социалистическа партия през днешния ден върна третия за година неизползван мандат?

Имаме мълчешком схващане, че когато Българска социалистическа партия е на власт, мненията не са желателни, само че всичко свърши, тъй че мога да разясня. Логично отиде към края си едно извънредно несполучливо ръководство с присъединяване на Българска социалистическа партия. Управление, при което Българска социалистическа партия мина всевъзможни червени линии с продажбата на оръжие за Украйна, с изгонването на 70 съветски дипломати, с развалянето на договорите с " Газпром " и енергийната рецесия...

Това беше един прекомерно несполучлив, прекомерно несполучлив избор за Българска социалистическа партия да е част от това ръководство. Надявам се единствено, че гласоподавателите ще бъдат великодушни към нас - не към управлението на партията, а към Българска социалистическа партия като партия, другояче не ни чака нищо положително.

В изявление за On Air депутатът от " Продължаваме Промяната " Михаил Камбарев изясни, че ще се разиска взаимно явяване на изборите на Политическа партия с Демократична България и Българска социалистическа партия. Как Ви звучи това?

Това звучи неуместно (смее се, бел. авт.). Имало е случаи и не един, към Българска социалистическа партия да се събере лява коалиция на абстрактен принцип - изключително, когато Георги Първанов и Сергей Станишев бяха ръководители на партията, само че приказваме за леви предизборни обединения. Сега има по-измислени обединения, само че взаимно явяване на избори на Българска социалистическа партия с десни партии и групировка без явен политически образ като Демократична България, е неуместно.

Това би трябвало да е някакъв млад и некомпетентен политик... Да не гадаем в действителност какво си е мислел, когато го е казвал. Това е безусловно неуместно и невероятно. Това опонира на всички съществени документи на партията.

Т.е. не са се водили и не се водят такива диалози?

А, не знам дали са се водили, или се водят такива диалози. Българска социалистическа партия би трябвало да премисли доста неща. Не знам по какъв начин ще преминат тържествата в събота на Бузлуджа. Вчера бяха възобновени в партията от съда Кирил Добрев и Калоян Паргов.

Имаше нарушавания на устава. Това са доста съществени плесници и сигнали към партията. Сега, откакто към този момент не сме в ръководството, можем умерено да си приказваме по партийните проблеми и е време за доста сериозен диалог.

Корнелия Нинова съобщи, че президентът Румен Радев е част от екипа, свалил държавното управление. Такава ли е и Вашата позиция?

Няма забележими белези президентът да е свалил тази коалиция, само че имаше забележими белези, че той я стартира и постави на власт. За противоположното - не знам. Вероятно казващите това би трябвало да продоставят обстоятелства някакви. Със сигурност обаче той оказа помощ да влязат в ръководството, а съгласно мен те просто се самосвалиха.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР