Интервю на Диана Янкулова с Димитър Ганев в предаването “12+3“

...
Интервю на Диана Янкулова с Димитър Ганев в предаването “12+3“
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Радев легитимира с позициите си ”некоалицията”

Интервю на Диана Янкулова с Димитър Ганев в предаването “12+3 “ по БНР.

С визитата на украинския президент Володимир Зеленски в България се очерта краят на едно разделяне и началото на ново .

Това сподели пред БНР Димитър Ганев от Изследователски център „ Тренд “, който разяснява в предаването „ 12+3 “ последното им социологическо изследване, проведено в интервала сред 4 и 11 юли 2023 година посредством директно полустандартизирано изявление „ лице в лице “ с таблет измежду 1001 души на възраст 18+, по поръчка на „ 24 часа “.

Политологът изясни, че разделянето от митингите през 2020 година до момента е било статукво – смяна и партиите са се позиционирали по тази ос. 

След съветската военна инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година се появи ново разделяне по линия на евроатлантизма . Това ново разделяне не съумя бързо да набере мощ, с цел да се направи тази сглобка през октомври 2022-ра, само че наподобява към този момент задоволително мощно през май и юни 2023 година Некоалицията или сглобката ознаменува края на разделянето статукво – смяна, появявайки се водещо към този момент разделянето по линията на евроатлантизма. Това си пролича напълно ясно с визитата на Зеленски, а и президентът Румен Радев със своите позиции дава легитимация за това ръководство . Беше елементарно за ПП-ДБ да неамери нов конкурент в лицето на Радев, с цел да легитимира сглобката, некоалицията “.  
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР