Интерпретациите с формата на сърцето са се превърнали във всепризнат

...
Интерпретациите с формата на сърцето са се превърнали във всепризнат
Коментари Харесай

Интересни факти за сърцето

Интерпретациите с формата на сърцето са се трансформирали във утвърден знак на любовта, написа Мениджър Нюз. Гърците настояват, че в сърцето се помещава душата, китайците имат вяра, че в сърцето се съдържа щастието, а египтяните са считали, че то е източника на интелигентностат и страстта.

Американски учени са потвърдили, че общуването с приятели оказва благотворно въздействие на сърцето. При хората с необятен кръг другари рядко се наблюдават сърдечни болести. Общителните хора имат по-ниско равнище на кръвната захар и кръвното налягане, те по-рядко пушат, което има позитивен резултат върху сърцето.

Сърцето тежи 250 - 350 грама, а размерите му се равняват на размера на юмрука на неговия притежател. 

Според учените, сърцето на коня може да служи като детектор на човешките страсти на хората, които са в близост до животното. Учените считат, че по този начин биха могли да дефинират равнището на стрес при хора.

Измерването на пулса със стрелката на секундарника е измислено от британски доктор, който е живял преди 300 години. 

Проучванията демонстрират, че хората, които постоянно спят следобяд, са с 37% по-малко застрашени от сърдечно съдови болести.

Изварата е измежду най-полезните артикули за сърцето, поради ниското наличие на мазнини и огромни количества протеини и калций.

Може да ви е необичайно, само че валсът е най-сходен с ритъма на човешкото сърце.

Най-мощният мотор е сърцето. Човешкото сърце за цялостен живот прави 2 - 3 млрд. удара. Общата мощ, произведена от него, е задоволителна, с цел да транспортира влак до най-високата планина в Европа.

Учените са потвърдили, че смехът оказва помощ да се отпуснат вътрешните стени на сърцето и кръвоносните съдове, което усъвършенства работата на сърцето.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР