Интерпол започна безпрецедентна кампания, насочена към широката общественост, с чиято

...
Интерпол започна безпрецедентна кампания, насочена към широката общественост, с чиято
Коментари Харесай

Интерпол започна безпрецедентна кампания за идентифициране на телата на 22 жени

Интерпол стартира невиждана акция, ориентирана към необятната общност, с чиято помощ се надява да бъдат разпознати телата на 22 дами, открити в течение на няколко десетилетия в Германия, Белгия и Нидерландия, и да се реализира прогрес в следствието на тези така наречен студени досиета, заяви " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Първото тяло е открито на паркинг на автомагистрала в Нидерландия през октомври 1976 година, а последното - в общински парк в Белгия през август 2019 година Телата не могат да бъдат разпознати от националните полицейски служби " частично " тъй като дамите не са от тези страни, съгласно Интерпол.

" Възможно е тези тела да са били оставени там, където са открити, с цел да се затрудни следствието на закононарушенията ", акцентира още в изказването си интернационалната организация за полицейско съдействие.

Тя разгласява на своя уеб страница и в обществените мрежи информация, която преди този момент е била непокътната за вътрешно прилагане и се съдържа в нейните " черни бюлетини ", с които се търси информация за неидентифицирани човешки остатъци.

За всяка от 22-те жертви е оповестена фотография, основана на технология за реорганизация на лицето, както и информация за мястото и датата на разкриване на тялото, персонални предмети, облекла и подтекст.

Разгледани са всички улики, които се считат за нужни за решаването на тези случаи. Разследванията са в застой и се надяваме, че вниманието на обществеността ще им разреши да продължат напред, съобщи Франсоа-Ксавие Лоран, началник на базите с ДНК данни в Интерпол.

" Семейството, приятелите, сътрудниците, които един ден престават да виждат дадения човек ", биха могли да дават информация, " даже дребна улика ".

 " Мариана я обесиха, Наташа я удавиха ": бедствието на Молдова

Идентифицирането на тялото има две цели: да се откри името на този човек и да се предупредят фамилиите, както и да се открият следи за намиране на обвинени при положение на ликвидиране, акцентира Лоран. Тези разнообразни случаи нямат връзка между тях, само че са в общ интернационален подтекст, посочи той.

" Смята се, че някои от тези дами идват от региони в Източна Европа ", се споделя в изказването. " Това може да са дами, решили да отидат на туристическо пътешестване, само че също и евентуални жертви на трафик на хора ".

Кампанията за идентифициране може по-късно да бъде разширена, като бъдат включени и други случаи.

В известието на уеб страницата на организацията се отбелязва, че в интервенцията, наречена " Идентифицирай ме " Интерпол за първи път оповестява обществено някои детайлности от " черните бюлетини ", които се употребяват за търсене на информация за неидентифицирани тела и за определяне на събитията към гибелта.

Те могат да включват информация за мястото, където е било открито тялото, изложение на тялото или облеклото и всевъзможни други детайлности, които могат да бъдат от голяма важност за идентифицирането на умрелия. Би Би Си отбелязва, че черните бюлетини нормално се популяризират единствено вътрешно измежду мрежата от полицейски сили на Интерпол по целия свят.

Германия, Белгия и Нидерландия са съставили лист от 22 случая, които се пробват да разрешат, и са поискали от Интерпол да разгласява детайлностите. Белгийската полиция е показала седем случая, Германия - шест, а Нидерландия - девет.

Повечето от жертвите са на възраст сред 15 и 30 години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР