Интерпол съобщи, че снощи Мун Хунвей - когото Китай обяви,

...
Интерпол съобщи, че снощи Мун Хунвей - когото Китай обяви,
Коментари Харесай

Изчезналият Мун Хунвей подаде оставка като шеф на Интерпол

Интерпол заяви, че нощес Мун Хунвей - който Китай разгласи, че проверява за нарушавания на закона - е подал оставка като президент на интернационалната полицейска организация.
Оставката е била получена в генералния секретариат на Интерпол във френския град Лион и влиза в действие неотложно, се споделя в формалното известие.

Освен президент на Интерпол Мън е и заместник-министър на публичната сигурност на Китай. По-рано през вчерашния ден Централната комисия за инспекция на дисциплината при Китайската комунистическа партия заяви на уеб страницата си, че шефът на Интерпол е разследван по съмнение в нарушаване на китайските закони.

" Нямаме информация ", сподели представител на френското вътрешно министерство в отговор на молба да разяснява известието на китайските управляващи.

За изгубването на Мън преди няколко дни сигнализира неговата брачна половинка от френския град Лион, където е централата на Интерпол. По-късно се появиха известия, че той е бил видян да отпътува от летището на Стокхолм за Китай.

В известието от централата на Интерпол се прибавя още, че южнокореецът Ким Йон Ян ще извършва краткотрайно длъжността президент на Интерпол до избирането на нов, което ще стане на конгрес на организацията, който ще се състои на 18-21 ноември в Дубай.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР