Интерпол обяви, че по молба на ливанските власти изпраща екип

...
Интерпол обяви, че по молба на ливанските власти изпраща екип
Коментари Харесай

Интерпол изпраща екип от международни експерти в Бейрут

Интерпол разгласи, че по молба на ливанските управляващи изпраща екип от интернационалните специалисти по идентифициране на жертви на мястото на смъртоносните детонации в Бейрут, съобщи Франс прес.

" Опитът на Интерпол може да бъде от огромна изгода на управляващите в страната и ние ще продължим да оказваме цялата нужна помощ на Ливан ", съобщи генералният секретар на Интерпол Юрген Щок.

В изказване на интернационалната организация за полицейско съдействие се показва, че няколко дни след нещастието, към момента са в доста хора не престават да са в неопределеност. Експертите на Интерпол се изпращат на територията на страни членки по тяхна молба в случаи на естествени бедствия, злополуки или атентати.

Междувременно Световната здравна организация прикани за набирането на 15 милиона $ в помощ на Ливан, след опустошителната детонация в столицата Бейрут от вторник, съобщи Ройтерс. При гърмежа, който умъртви 150 души и рани над 5000, са унищожени и няколко контейнера с медицински материали на СЗО, в това число защитни дрехи и маски за лекарите, борещи се с Covid-19.

Съединените щати към този момент дадоха обещание 17 милиона $ първична помощ за Ливан и най-много за организацията на Червения кръст в страната. В известие на американското посолство в Бейрут се показва, че скоро ще бъде оповестена и спомагателна поддръжка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР