Интернет услугите ще претърпят големи промени с навлизането на AI

...
Коментари Харесай

Google има отговор на ChatGPT – това е AI ботът Bard


Интернет услугите ще претърпят огромни промени с навлизането на AI чатботове
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл пуска личен AI чатбот, наименуван Bard. Очаква се новият изкуствен интелект да конкурира директно чатбота ChatGPT на Open AI, който закупи голяма известност през последните седмици и към този момент навлиза в продуктите на Microsoft.

AI чатботът на Гугъл скоро ще стане наличен за стеснен брой консуматори под формата на тестова версия, а по-късно компанията ще го пусне за всеобщата публика, заяви CNBC.

Bard е основан на езиков модел на Гугъл, прочут като LaMDA (Language Model for Dialogue Application). Разработчикът разясни, че в началото единствено участници в затворен тест ще могат да взаимодействат с чатбота, а през идващите седмици AI логаритъмът ще стане обществено наличен.

„ Ние работим върху пробна разговорна AI услуга, основана на LaMDA, която назоваваме Bard. И през днешния ден вършим една крачка напред, като го отваряме за верните тестери, преди да го създадем необятно наличен за обществеността през идващите седмици ”, гласи изказването на Гугъл.
още по темата
„ Първо го пускаме с нашата по-лека версия на модела LaMDA. Този доста по-малък модел изисква доста по-малко процесорна мощност, което ни разрешава да мащабираме [услугата] до повече консуматори и да получаваме повече противоположна връзка ”, допълват от разработващия екип.

Гугъл ще комбинира външната противоположна връзка със личните си вътрешни проби, с цел да подсигурява, че отговорите на Bard подхождат на „ високата летва за качество, сигурност и надеждност на същинската информация ”. Фазата на тестване ще помогне на разработчиците да подобрят качеството и скоростта на Bard.

Миналата седмица се появиха достоверни информации, че Гугъл тества вътрешно нови чатботове, в това число AI логаритъм, който може да се конкурира с ChatGPT. В бъдеще ИТ колосът възнамерява да интегрира някои от AI логаритмите в личната си търсачка и други услуги.

„ Скоро ще видите задвижвани от AI функционалности в търсачката, които ще ви разрешат да превеждате комплицирани данни и доста гледни точки в елементарно смилаеми формати, тъй че бързо да разберете огромната картина и да научите повече от интернет: без значение дали търсите спомагателни гледни точки, да вземем за пример блогове на хора, които свирят на пиано и китара, или задълбочаване в обвързвана тематика, като образование за амбициозни музиканти ”, споделя Сундар Пичай, основен изпълнителен шеф на Гугъл.

Компанията даде образец за потребление на Bard при опростяване на комплицирани тематики, като да вземем за пример пояснение на нови открития, направени от галактическия телескоп Джеймс Уеб на НАСА, на 9-годишно дете.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР