Интернет търсенето може да претърпи сериозна промяна, благодарение от AI(снимка:

...
Коментари Харесай

Microsoft предизвиква Google с интеграция на AI чатбот в Bing


Интернет търсенето може да претърпи сериозна смяна, посредством от AI
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft може да направи търсенето в интернет по-интелигентно, като интегрира нашумелия бот с изкуствен интелект ChatGPT в своята услуга Bing. Резултатът ще бъде по-разбираеми, „ разговорни ” и подобаващи за подтекста отговори.

Microsoft се готви да интегрира бота ChatGPT AI, създаден от стартъпа OpenAI, в своята услуга за търсене Bing. Microsoft се надява да даде на потребителите по-разбираеми, „ разговорни “ и подобаващи за подтекста отговори, сподели Bloomberg при изискване за анонимност.

Очаква се компанията да вкара новата функционалност през идващите няколко месеца. В момента екипът към момента прави оценка точността на отговорите на ChatGPT и какъв брой бързо може да бъде интегриран в услугата за търсене. Първоначалната версия може да бъде лимитирана до тясна група тестери, заяви Блумбърг.
още по темата
В доста връзки Bing отстъпва на водача в търсенето Гугъл. За да се приближи до съперника, Microsoft тества нови технологии, в това число основани на ChatGPT, основан от стартъпа OpenAI – работата по интеграция на чатбота в Bing тече от няколко месеца, съгласно осведомени източници.

Изследванията на OpenAI бяха подкрепени от инвестиция от $1 милиард от Microsoft. Стартъпът пусна ChatGPT за обществено тестване през ноември и впечатли милиони консуматори. Ботът съумя да генерира безусловно всичко – от предписания за коктейли до учебни есета и даже програмен код.

Основният проблем е, че услугата доста постоянно дава уверени, правдоподобни на пръв взор, само че изцяло неверни отговори. Според някои анализатори, способността за обобщаване на обществено налични данни може да направи бота по-ефективна опция на търсенето в Гугъл и даже на листата с връзки в резултатите от търсенето като цяло, само че единствено в дълготраен проект.

Въпреки възторженото приемане на чатбота, съгласно ръководителя на OpenAI – Сам Алтман, „ би било неточност да разчитаме на него за нещо значимо ”.

Гугъл явно вижда опасност от ChatGPI и неслучайно компанията към този момент работи с цялостна мощ върху сходна технология, наречена LaMDA (Language Model for Dialogue Applications). Според източници на Блумбърг, висшите ръководители на интернет колоса разказват опасността от ChatGPI като „ червен код ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР