Интернет търсачката Bing на Microsoft става все по-интелигентна(снимка: Microsoft) По-рано тази

...
Интернет търсачката Bing на Microsoft става все по-интелигентна(снимка: Microsoft)
По-рано тази
Коментари Харесай

Microsoft отвори за всички достъпа до Bing с изкуствен интелект


Интернет търсачката Bing на Microsoft става все по-интелигентна
(снимка: Microsoft)

По-рано тази година Microsoft пусна търсачката Bing с задействан изкуствен интелект, основан на ChatGPT, от което можеха да се възползват консуматори с покана. Сега компанията прави тази функционалност налична за всички, с едно ограничаване: би трябвало да влезете в акаунта си в Microsoft посредством браузъра Edge.

Новият ход на Microsoft акцентира уговорката на Редмънд да наложи своята иновация на пазара, макар че технологията с изкуствен интелект (AI) породи опасения по отношение на грешки и свръхемоционалност.

Същевременно Microsoft доста модернизира Bing Chat, добавяйки доста нови функционалности и даже поддръжка за приставки на трети страни. Например, без да напускате чата, можете да резервирате маси в ресторант посредством OpenTable или да помолите бота да пусне забавен филм през Apple TV.

Следващата стъпка е търсене на изображения и видеоклипове непосредствено в Bing Chat. Скоро ще бъде допустимо потребителите да заявят фотоси или видеоклипове на обекти, животни, места и други Microsoft също по този начин уголемява Bing Image Creator до повече от 100 езика, което без подозрение ще улесни потреблението му от по-широк кръг консуматори.

Компанията добави и една доста търсена функционалност към Bing Chat: история. Първо, историята на чатовете ще се тегли автоматизирано на всичките устройства на потребителя. Второ, при отваряне на връзка от отговор на Bing Chat в Edge, чатът се реалокира автоматизирано в страничната лента, тъй че потребителят да продължи да взаимодействате с бота, до момента в който преглежда уеб страницата и задава контекстуални въпроси.
още по темата
Скоро и браузърът Mobile Edge ще получи тази функционалност. И трето, историята на предходни чат сесии може да бъде включена в отговорите на бота на нови диалози.

Повече от 100 милиона дейни консуматори всекидневно посещават Bing, съгласно Юсуф Мехди, вицепрезидент на Microsoft за самодейностите с изкуствен интелект. Техният брой се е нараснал доста през последните няколко месеца.

„ Вярваме, че този план ще промени играта в преосмисляне на търсенето и ще даде опция на разработчиците в търсенето ”, споделя Мехди. „ Очакваме с неспокойствие да споделим повече детайлности на Microsoft Build по-късно този месец ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР