Интернет се променя докато всички ние се храним, поръчвайки от

...
Интернет се променя докато всички ние се храним, поръчвайки от
Коментари Харесай

Големите победители в Cannes Lions 2018

Интернет се трансформира до момента в който всички ние се храним, поръчвайки от него, пазарим облекло и занимания или вършим други неща и големите софтуерни компании стават все по-влиятелни, разширявайки бизнеса си в полето на маркетинга. Ето за какво наличието им беше по-голямо по време на тазгодишното издание на най-престижното и съществено събитие за реклама в света - фестивалът в Кан, Франция, Cannes Lions. 

В международния фестивал за креативност в рекламата тази година се включиха с яхти по крайбрежието на Кан фирмите Гугъл, Фейсбук, Pinterest, Twitter и Spotify, съобщи CNBC. Технологичната платформа Freewheel на Comcast също взе участие. 

На събитието рекламните организации имаха големи спонсорирани зони, изключително в хoтелите. Медийни компании доведоха звезди като Джон Бон Джоуви и Кайли Миноуг. Присъстващи означиха, че тази година е имало повече на брой дребни затворени събития, вместо по-големи.

Amazon публично взе участие във фестивала за първи път. Включиха се и рекламни софтуерни компании като The Trade Desk, Media Math, OpenX и Rubicon.

Един от огромните спечелили в състезанието през 2018 година бе туристическата акция " The Palau Pledge " на република Палау. 

Вижте още: Република Палау, която получи международно самопризнание

Тя сграбчи Гран при във финалната нощ на Cannes Lions, съобщи AdAge.com. Отличена бе с Titanium Grand Prix, както и Sustainable Development Goals Grand Prix - отличие за достижения в региона на устойчивото развиване, а преди този момент завоюва и в категорията за пряк маркетинг. Така акцията, направена за 13-ата най-малка нация в света, стана един от най-титулованите победители в света на маркетинга. Тя е дело на Host/Havas и главното в нея е, че посетителите на страната трябваше да се " закълнат " да бъдат екологично умни в дейностите си, до момента в който са на територията на страната, още при подписването по време на слагането на печатите в паспортите им за влизане в страната. 

" В последна сметка имаме един победител, една концепция, която беше в действителност най-свежата и нещо, което можем да разтеглим като мащаб и да активираме географски по света ", разяснява ръководителят и основен изпълнителен шеф на Leo Burnett Worldwide Марк Тутсел, който бе ръководител на журито по тематиката " Цели за стабилно развиване ". Наградата тази година бе основана в партньорство с Обединените народи и всички средства, събрани от поръчки за присъединяване в състезанието за нея, ще отидат за екологични цели. 

Журито връчи общо 6 Titanium оценки. Петте други, по-късно на Палау, отидоха за " Today at Apple " - ритейл преживяване, основано за Apple от Work & Co. То сграбчи също Гран при за брандирано преживяване. 

Носителят на Гран при в категорията " Филм " на рекламния фестивал в Кан тази година е  " It`s a Tide Ad " на марката прахуляк за пране Tide. 

Супербоул 2018: Как всяка реклама се оказа реклама на Tide

Гран при Glass Lion отиде при " Blood Normal " на дамските такъми Libresse.

Кампанията на американската рекламна организация Droga5  " Dundee: The Story of a Legend Returns Home ", в центъра на която стои реклама, изглеждаща първоначално съвсем като филмов откъс на нов филм за киното, също беше отличена.

Тенденция: Реклами като кино филмови откъси

Награда получи и " Nothing Beats a Londoner " от организация Wieden & Kennedy Лондон, за спортния бранд Nike.

По отношение на благотворителната работа влиятелният приз Гран при (Grand Prix for Good) получи " Project Revoice " - план, основан от BWM Dentsu Сидни за паценти, страдащи от амиотрофична латерална склероза (ALS). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР