Интернет потребители на Reddit, изпадали в кома, разказаха през какви

...
Интернет потребители на Reddit, изпадали в кома, разказаха през какви
Коментари Харесай

Хора, излезели от кома, взривиха мрежата с разказите си

Интернет консуматори на Reddit, изпадали в кома, описаха през какви премеждия са минали, откакто са излезели от това положение.

Потребител с ник Ralph-Hinkley 7037 споделя, че след 6-седмична кома животът му се е трансформирал тотално. Наложило му се е отначало да се учи на напълно елементарни неща като да вземем за пример да слиза по стълби, да върви, да движи ръцете си. Това му лишило цели три седмици.

DROPTHENUKES споделя, че е бил в сходно положение, откакто 9 дни бил в кома. „ Тялото ми не разбираше по какъв начин да диша. В дословния смисъл на думата бях задължен отначало да се науча да вдишвам. Това ми лиши няколко дни”, разяснява той.

Austin_cody отбелязва, че е бил в кома четири дни поради бактериален менингит. „ Когато се разсъниха, разбрах, че съм изцяло оглушал. Общувах с лекарите и родителите си благодарение на бележник и химикал. С времето започнах да слушам отчасти с лявото ухо. И до ден сегашен не слушам добре с дясното”, споделя той.

Потребител с ник BsNLucky споделя за собствен другар, който в продължение на половин година е бил в кома. След като се събудил, станало ясно, че не си спомня последните 15 години. Когато видял, че брачната половинка му е остаряла, той доста се изненадал. Освен това не си спомнял, че е татко на три деца.

Спомените му по този начин и не се върнали, по тази причина и се наложило постепенно да привиква с нещата, появили се от началото на 90-те години на предишния век, в това число и мобилните телефони.

Други хора пък, излизайки от комата, са придобили качества, които до тогава не са имали. Така да вземем за пример cheezemeister_x споделя за близнака си, който 4 седмици бил в кома поради контузия на главата, получена след рухване от високо.

По думите му, след случая паметта на брат му станала образна (ейдетическа). Той можел да запомни всички диалози буквално, както и най-дребните елементи от всяко изображение, хвърляйки му единствено с един взор.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР