Интернет компанията Yahoo планира да освободи над 20% от общата

...
Интернет компанията Yahoo планира да освободи над 20% от общата
Коментари Харесай

Голяма интернет компания съкращава 20% от работната си сила

Интернет компанията Yahoo възнамерява да освободи над 20% от общата си работна мощ като част от огромно преструктуриране на отдела си за реклама, предава Reuters.

Съкращенията ще обиден близо 50% от чиновниците на отдела за рекламни технологии до края на тази година - над 1600 души, в това число 1000 чиновници, които ще бъдат освободени още тази седмица, декларирала компанията.

Промените са от огромно значение, тъй като ще сложат завършек на дългогодишните старания на Yahoo да се конкурира непосредствено с Гугъл и Meta за доминиране в цифровата реклама, написа Axios.

По думите на основния изпълнителен шеф на Yahoo Джим Ланцоун съкращенията не се дължат на финансови провокации, а по-скоро на стратегически промени в рекламния отдел на Yahoo за бизнеса на компанията, който не е печеливш.
 Dell редуцира чиновници - 6650 работни места
Още един софтуерен колос редуцира чиновници - 6650 работни места

Компанията е изправена пред внезапен спад на търсенето на лични компютри

Yahoo е благосъстоятелност на частната капиталова компания Apollo Global Management след изкупуването за 5 милиарда $ през 2021 година,

Според компанията този ход ще стесни фокуса и вложенията върху своя водещ рекламен бизнес, наименуван DSP.

Новината идва на фона на серия от информации, че доста рекламодатели са понижили маркетинговите си бюджети, поради рекордно високите равнища на инфлация и продължаващата неустановеност по отношение на рецесията.

Редица американски компании като Goldman Sachs Group, Alphabet също редуцираха хиляди тази година, с цел да преодолеят спада в търсенето, провокиран от високата инфлация и възходящите лихвени проценти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР