Интернет калкулатор изчислява вредните емисии, които се отделят в околната

...
Интернет калкулатор изчислява вредните емисии, които се отделят в околната
Коментари Харесай

Българско приложение изчислява вредните емисии при всяко пътуване с автомобил

Интернет калкулатор пресмята нездравословните излъчвания, които се отделят в околната среда при всяко едно пътешестване с автомобил. По този метод за по-малко от минута можем да разберем каква е скритата цена, която заплаща всеки от нас, и за най-краткото пътешестване с персонална кола. Приложението е дело на българска компания и е първото по рода си както за страната, по този начин и за Европа.


Калкулаторът за нездравословни излъчвания „ MissionEmission “ е наличен напълно гратис в интернет. За да бъде изчислението точно, първо се избира видът транспортно средство. След това и типът гориво. Накрая се вкарва и маршрутът, който може да е в един град, сред две обитаеми места или до друга страна.
Димитър Протогеров: На базата на този маршрут, на вида кола и горивото, ти дава калкулация за маршрута, който си избрал.
И с цел да се илюстрира нездравословният резултат за околната среда, основателите на калкулатора са добавили любопитен щрих:
Димитър Протогеров: Показваме за какъв брой години едно дърво ще успее да всмуква замърсяването, което се генерира за даден маршрут и вид кола.  Срещу мръсния въздух: Хиляди столичани си купиха Срещу мръсния въздух: Хиляди столичани си купиха "зелен билет "
Над 40 хиляди "зелени билета " бяха продадени през днешния ден до обяд, регистрираха от Центъра за градска подвижност. Въпреки това колоните от коли в пиковите ча...

Така се оказва, че 63 дни са нужни на едно дърво да обработи въглеродния диоксид, който един дизелов автомобил отделя по пътя от центъра на София до столичния квартал " Младост ". За да се избегне нездравословният резултат върху околната среда, калкулаторът предлага и различни транспортни средства и забавни екологични обстоятелства, които могат да ни накарат да се замислим.
Димитър Протогеров: Един подобен забавен факт, съгласно нас, е че градският превоз е към 90% по-безопасен от това да пътуваш със личната си кола. Интересен факт за България е, че електричеството се добива значително от кафяви въглища, които са най-големият замърсител и надлежно електрическите коли в България генерират по-големи излъчвания в съпоставяне със Северна Европа.  Опасно замърсен въздух в четири града на България Опасно замърсен въздух в четири града на България
В четири града в България през днешния ден въздухът беше рисково замърсен. Нивата на фините прахови частици и нездравословните газове бяха доста над нормата в София, Пл...

Въпреки че мръсният въздух провокира неодобрение в България, малко на брой слизат от колите от екологична позиция и употребяват различен превоз. А когато си отвън страната за известно време най-лесно можеш да забележиш разликите, уверени са основателите на калкулатора за нездравословни излъчвания.
Димитър Протогеров: Бях за един месец отвън България. След като се върнах, в София не се дишаше.
Калкулаторът към този момент се радва на огромен интерес, изключително в Германия и скандинавските страни. За момента е единствено на британски език, само че основателите му имат упоритостта да го развиват с още забавни данни съответно за България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР