Интернет гъмжи от всякакви диети и съвети за отслабване, един

...
Интернет гъмжи от всякакви диети и съвети за отслабване, един
Коментари Харесай

Два неочаквано лесни трика за отслабване

Интернет гъмжи от всевъзможни диети и препоръки за намаляване, един от различен по-ексцентрични. Едни са сигурни, само че желаят желязна дисциплинираност, а други звучат елементарно, само че успеваемостта им е съмнителна. Затова изключително се радваме, когато съществени научни проучвания предлагат нещо толкоз елементарно: студена вода и дъвка. Тези две неща вършат всяка диета по-ефективна.

Просто би трябвало да пиете задоволително студена вода. Половин литър с температура 22 градуса - и 50 килокалории са изгорени, твърди Михаел Бошман от Университетската клиника " Шарите " в Берлин.

Водата сама по себе си не съдържа калории, само че в човешкия организъм тя се затопля до телесната температура. А това значи консумиране на сила от същия този организъм.

Ако всеки ден пиете по 2 литра студена вода, ще предотвратите натрупването на 5 кг мастна тъкан за 1 година, е пресметнал експертът. Той предлага преди закуска да се поема половин литър студена - само че не ледено студена, вода от чешмата и още литър и половина денем.

Американски учени от клиниката " Мейо " пък открили, че дъвченето на дъвка форсира обмяната на веществата с 19%. Това унищожава 500 г мазнини на месец.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР