Интернет е пълен с фалшива информация. Има много сайтове, посветени

...
Интернет е пълен с фалшива информация. Има много сайтове, посветени
Коментари Харесай

Оборване на конспирацията за Планетата Х/Нибиру

Интернет е цялостен с подправена информация. Има доста уеб сайтове, отдадени на всевъзможни нелепости и тайни теории. Затова не трябва да се удивлявам, че в българското интернет пространство не престават да се ръсят небивалици за Планетата Х или другояче казано Нибиру. Дори и след обстоятелството, че бе предсказано, че през май 2003 година Планетата Х ще се вижда с просто око, клетъчните телефони ще престанат да работят, ще има трусове и вулкани. Всички тези предсказания, несъмнено, излязоха изцяло неправилни.

Но в интернет уеб страниците не престават да се сипят нелепости. Затова взех решение да напиша една публикация за Нибиру, с цел да мирясат хората.

 

 

Терминът „ Планета Х “ се е употребявал за непознатите планети, като да вземем за пример Нептун и Плутон, преди да бъдат открити. Но в съответния случай става въпрос за нещо напълно друго.

Тук става въпрос за хипотетична Планета Х, която също се назовава 12-тата планета или Нибиру. За пръв път това се загатва в книгата на Зехария Ситчин. Той е изучавал антични Шумерски източници и е сметнал, че Шумерите са имали обширни знания за Слънчевата система. Вземайки историите и митовете им за факт, той определил, че са били в контакт с извънземна раса, която живеела на 12-тата планета. Въпросната 12-та планета идвала във вътрешната Слънчева система на всеки 3600 години. И несъмнено, в този момент към този момент била вътре, в нея и краят на света настъпвал.

И по този начин, стига толкова… Да стартираме с оборването на конспирацията!

 

 Berlin seal

Въпросната диаграма, която НЕ демонстрира Планета Х/Нибиру.

Зехария Ситчин е прочут с това да не схваща вярно античните текстове. Неговите „ открития “ се базират на отпечатана диаграма, която наподобява на Слънчевата система със Слънчето в центъра. На нея явно са изобразени 11 планети, които обикалят към него. Но тъй като Шумерите са имали Слънцето за планета, приказваме за 12 планети. Луната също е считана за планета. Въпросът е – коя е непотребната планета? Ситчин споделя, че би трябвало да бъде някаква непозната планета, на която има извънземни и са комуникирали с античните Шумери.

Но тук пораждат няколко значими казуса, които Ситчин не е съумял да регистрира вярно. Според него диаграмата демонстрира Уран, Нептун и Плутон. Но Шумерите са нямали телескопи – значи извънземните са им споделили за тези планети. Проблемът е – в случай че извънземните в действителност са посочили Уран, Нептун и Плутон, за какво не са споделили нищо за луните на Юпитер и Сатурн или за пръстените на Сатурн?!? Древната диаграма не демонстрира нищо сходно. Освен това, както загатнах нагоре, Шумерите са смятали Слънцето и Луната за планети, в случай, че те не са. Извънземните трябвало да знаят и за това!

Ситчин избира някои неща от диаграмата, които пасват на теорията му, като пренебрегва тези, които я оборват. Това не е просвета, а фикция. И то неправилна фикция.

Нещо повече – цялостната интерпретация на Ситчин е неправилна! Шумерите имат доста явен знак за Слънцето – кръгче с четири триъгълничета към него, като лъчи. Изобразената централна фигура НЕ Е Слънцето! Символът, който е употребен е на ярка звезда, само че сигурно не е на нашата звезда – Слънце.

 

 

Това е най-големият проблем за конспирацията Планета Х/Нибиру. Да го сложим на напред във времето: къде са оптическите доказателства за нея? Къде са гравитационните й резултати?

Погледнете към Юпитер. Буквално. Той е близо 10 пъти по-голям от Земята и елементарно се следи с просто око.

Ако Планетата Х се намира някъде в Слънчевата система и е толкоз огромна, колкото конспираторите считат, тя би следвало да се следи с просто око. Дори и да не е с просто око – Плутон, който е по-малък от Планета Х, се следи с съвременна екипировка. При актуалната астрономическа екипировка Планета Х не би могла да се „ скрие “ от професионалните астрономи, даже аматьорите-астрономи!

Също по този начин – една огромна планета би следвало да има огромно гравитационно привличане. Нептун е бил открит, тъй като гравитационните му резултати оказвали въздействие на Сатурн и Уран. Планетата Х, където и да е в Слънчевата система, би повлияла на всичките тези планети. Някои от поддръжниците на Нибиру споделят, че планетите в действителност са повлияни, само че техните сметки се базират на доста остарели данни. На процедура, планетите са тъкмо там, където се чакат да бъдат.

Има едно изказване на Марк Хазълууд, който споделя, че НАСА е разкрила десета планета през 1983 година и даже я е оповестила! Това не е правилно. Става въпрос за наблюденията от спътник, на който са засечени четири светлинни източника. По време на конференция астрономите са изказали разнообразни хипотези, в това число и за десета планета. Разбира се, вестниците (Вашингтон Пост) незабавно слагат това за планетата на предна страница. Но науката не се въздейства от такива неща

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР