Интернет доставчиците в Мианмар блокираха достъпа до услугите на Facebook

...
Интернет доставчиците в Мианмар блокираха достъпа до услугите на Facebook
Коментари Харесай

След заповед на властите населението на Мианмар остана без достъп до Facebook

Интернет доставчиците в Мианмар блокираха достъпа до услугите на Фейсбук в страната, след заповед на управляващите. Половината от популацията е наранено от спирането, написа Voice of America.

В писмо, оповестено онлайн от Министерството на връзките, се споделя, че Фейсбук ще бъде блокиран до 7 февруари в името на " стабилността " в страната. Този ход се случва на фона на митингите на жителите на Янгон против военния прелом.

Някои от потребителите в Мианмар оповестиха, че не са имали достъп до няколко услуги на Фейсбук. Говорителят на Фейсбук Анди Стоун призна спирането. Компанията приканва управляващите да възстановят свързаността, с цел да може хората да споделят с приятелите и фамилиите си.

Един от двата мобилни оператора с напълно задгранична благосъстоятелност в страната Telenor съобщи, че ще се съобрази с директивата, само че изрази " сериозна угриженост " по отношение на обстановката. Според компанията директивата е получена от всички мобилни оператори и снабдители на интернет услуги.

Около половината от 53-милионното население на Мианмар употребява Фейсбук, което за мнозина е синоним на интернет.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР