Интернет браузърът Google Chrome е най-популярният в света, но е

...
Интернет браузърът Google Chrome е най-популярният в света, но е
Коментари Харесай

Chrome ще получи режими за пестене на памет и ток

Интернет браузърът Гугъл Chrome е най-популярният в света, само че е прочут и със своя " апетит " за запаси. Това обаче се трансформира в проблем за компютрите с по-скромен хардуер и Гугъл има решение, оповестява TechCrunch.

Компанията пуска два нови режима в Chrome, които ще пестят систематична памет и сила. Функцията за икономисване наизуст ще понижи употребяваната RAM с до 30%.

За задачата тя ще слага част от отворените табове в режим на " заспиване ". Така те няма да са дейни и да получават вести да вземем за пример. Когато потребителят кликне на някой от тях, те ще се задействат автоматизирано и ще се презареждат.

Режимът за икономисване на сила пък ще лимитира образните резултати, анимациите и видеото, когато батерията на преносимия компютър падне под 20%. Той ще стопира и фоновата интензивност на табовете, с цел да усили живота на батерията.

Гугъл споделя, че и двата режима ще се оферират за Windows, macOS и ChromeOS. Те ще са част от актуализацията Chrome 108, като ще се задействат за потребителите последователно.

Режимите ще са налични по дифолт. Потребителите ще могат да избират кои уеб сайтове да не " заспиват ", с цел да могат да слушат музика на фонов режим да вземем за пример. Има и опция и двата режима да се изключат изцяло, в случай че потребителят желае.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР