Internet Archive обяви новия си проект на име Handheld History

...
Internet Archive обяви новия си проект на име Handheld History
Коментари Харесай

Internet Archive запазва всичките ви любими портативни игри от зората на гейминга

Internet Archive разгласи новия си план на име Handheld History Collection – упорит опит да се сътвори азбучник от портативни игри от ранните години на гейминга.

Ако име като Tiger Electronics да вземем за пример не ви приказва доста, то това е тъй като събраните заглавия са от 70-те до началото на 90-те години. Колекцията е впечатляваща и в доста случаи положителни съдържа сканирани версии на книжките с указания.

Повечето от тези игри са много простички, някои се ръководят единствено с един бутон , а други са с монохронмна графика. Те идват от времена, когато портативните системи представляваха дребни LCD или VFD (Vacuum Fluorescent Display) екрани в големи пластмасови кейсове. Самите игри се продават на ниска цена на будки или в комплект с играчки. Целта е да се побере оптимално количество „игра“ в дребна пластмасова кутийка, захранвана с акумулатори.

Игри като Knock-Em Out Boxing, Nightmare Before Christmas, Dig Dug, Double Dragon, Gauntlet, Golden Axe и други са единствено част от каталога.

Всички те могат да се играят в браузър, въпреки при обособени заглавия да се следи някаква несъответственост при зареждане или игра.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР