International Business Machines Corp. (IBM) планира да придобие разработчика на

...
International Business Machines Corp. (IBM) планира да придобие разработчика на
Коментари Харесай

С фокус към AI: IBM купува Apptio за 4.6 млрд. долара

International Business Machines Corp. (IBM) възнамерява да придобие разработчика на облачни услуги Apptio Inc. в договорка, която прави оценка na 4.6 милиарда $.

IBM купува Apptio от Vista Equity Partners, което върна компанията в частна благосъстоятелност при започване на 2019 година Wall Street Journal заяви в петък, че договорката на IBM за Apptio е близо, само че през днешния ден информацията бе публично доказана от софтуерния колос.

Apptio, учредена през 2007 година, създава принадлежности за подкрепяне на бизнеса с усъвършенстване на ИТ бюджета, обмисляне и финансов разбор.

Предложенията на Apptio, съчетани със софтуера за ИТ автоматизация на IBM и платформата watsonx AI, дават на клиентите най-всеобхватния метод за усъвършенстване и ръководство на всички техни софтуерни вложения “, сподели основният изпълнителен шеф на IBM Арвинд Кришна в известие.

Apptio е одобрен, разрастващ се и печеливш софтуерен бизнес мениджмънт и FinOps водач, с над 1500 клиенти, обслужващи повече от половината от Fortune 100. Признат в промишлеността, Apptio си партнира и се интегрира с водещи компании като Amazon Web Services, Microsoft Azure, Гугъл Cloud Platform, Salesforce, ServiceNow, Oracle и SAP, в сходство с уговорката на IBM към отворена партньорска екосистема.

Придобиването на Apptio е продължение на дълбокия фокус и вложенията на IBM в хибриден облак и AI и се чака да докара до обилни синергии в няколко основни области на напредък, в това число автоматизация, Red Hat, по-широкото AI портфолио, както и като мощно партньорство с други водещи систематични интегратори.

IBM съобщи, че възнамерява да извърши транзакцията, като употребява пари в брой и чака договорката да завърши през втората половина на 2023 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР