International Armored Group (IAG), водеща компания в глобалната отбранителна индустрия,

...
International Armored Group (IAG), водеща компания в глобалната отбранителна индустрия,
Коментари Харесай

До месец започва строежът на българския завод за бронирани автомобили

International Armored Group (IAG), водеща компания в световната отбранителна промишленост, стартира градежа на най-голямата си индустриална база за бронирани коли в света точно в България. Първата копка на новия цех на българина доктор Антон Стефов по стандартите на НАТО ще бъде през март в Промишлена зона - Бургас.

За реализацията на плана е планувана първична инвестиция 20 млн. лева от страна на IAG, a община Бургас от своя страна ще финансира действия по създаване на техническа и довеждаща инфраструктура. Подготовката на плана започва още при започване на 2022 година. Новият цех ще бъде на повърхност от 150 000 кв.м., като за енергийната успеваемост на постройката ще допринесат покривните фотоволтаични съоръжения.

Български експерти, подготвени от специалистите на IAG по света, ще създават цялата гама произведения на компанията, в това число най-новата бронирана машина на пехотата „ РИЛА 8х8 ".

„ Щастливи сме, че имаме опция да разтеглим нашето интернационално семейство точно с произвеждане в България, където влагаме с изключение на в нововъведения в защитата, и в експерти, от които страната ни има потребност. Със старта на градежа ще отбележим основен миг в развиването на този значим план, който ще има толкоз позитивно влияние върху българското индустриално произвеждане. Благодаря на всички национални и локални институции, които свършиха своята работа професионално, тъй че планът да започва в период ", разяснява притежателят на IAG доктор Антон Стефов.

Завършването на фабриката ще сътвори минимум 300 работни места, като за първи път български експерти ще имат опция да създават бронирани машини по международен НАТО стандарт на територията на България. В ход е разработка и на серия предпазени от разстройства дронове за избавителни, разследващи и спешни отряди, с присъединяване на водещи български компании сътрудници на IAG. Новите разработки също ще бъдат създавани в България. В развой на инженерни калкулации са и бронирани платформи - носители на леки артилерийски системи. В продуктовата гама на IAG в серийно произвеждане са към този момент и военни кранове за евакуация и леки патрулни коли.

Повече за International Armored Group:

IAG е един от най-технологично напредналите производители на изцяло предпазени бронирани коли в света, с над 1000 чиновници на пет континента. Към момента фабрики на IAG има в Съединени американски щати, Обединените арабски емирства и Турция, а филиали, с изключение на в България, има и във Англия, Ирак и Пакистан. IAG обезпечава бронирани транспортни средства за организации на държавно равнище, в това число Организация на обединените нации, НАТО и други IAG беше определена и от Space X със своя брониран автомобил Sentinel ARV за конвой на астронавтите до стартовите площадки.

Автомобили и коли за спешна помощ на IAG се употребяват за умиротворителни задачи, за лична отбрана, за банково дело, за нефтената промишленост в разнообразни точки на света. Над 150 модела на IAG покриват сегменти като тактически транспортни средства, бронетранспортьори, коли за надзор на безредиците, за транспортиране на полезности, коли за спешна помощ, бронирани джипове и първокласни седани.

Технологията на IAG SmartarmorTM обезпечава потвърдена отбрана при необятен набор от балистични и взривни офанзиви. IAG е първата компания с най-високо равнище на балистична сертификация за бронирани коли - BRV 2009 VR7, което значи, че подсигурява запазване на човешкия живот и при офанзиви с избухливи устройства и мини. От 2021 година, IAG организира тествания за узаконяване на бронирани коли по стандартите на НАТО и в България STANAG, откакто получи единодушие от интернационалната лаборатория TNO в Нидерландия за взаимно осъществяване на някои от тестванията тук. Те се организират на „ Централен артилерийски полигон - МО ", наоколо до с. Змеево.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР